Εκδικάστηκε η εν ψυχρώ ανθρωποκτονία – Σκηνές φρίκης αναβίωσαν στο δικαστήριο

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας 37χρονος από τους Μανιάκους Καστοριάς, ο οποίος πριν από ένα χρόνο δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 63χρονο ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟΠΟ, μέσα στο σπίτι του στη Μεσσοποταμία.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δυτικής Μακεδονίας, κατά την προχτεσινή ακροαματική διαδικασία, επέβαλε την παραδειγματική τιμωρία χωρίς να αναγνωρίσει κανένα απολύτως ελαφρυντικό στο φονιά, ο οποίος από τις φυλακές Τρικάλων όπου κρατούνταν, οδηγήθηκε στα δικαστήρια, όπου εμφανίστηκε αμετανόητος για τη δολοφονία του φιλήσυχου συμπατριώτη του.

Το δικαστήριο του επέβαλε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, συν φυλάκιση άλλων τριών ετών για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Στο δικαστήριο ξαναζωντάνεψαν σκηνές της φρικιαστικής δολοφονίας του άτυχου 66χρονου, με τραγικές φιγούρες τη σύζυγο και τις τρεις κόρες του θύματος, που ήταν παρούσες. Σύμφωνα με τη δικογραφία και τις περιγραφές των μαρτύρων που κατέθεσαν στο δικαστήριο, ο δράστης χτύπησε το θύμα έντεκα φορές με ξύλο στο κεφάλι μέχρι θανάτου.

Η έκθεση του ιατροδικαστή προκαλεί δέος, καθώς το θύμα υπέστη: «Βαριά ανοιχτή κρανιοεγκεφαλική κάκωση με πολλαπλά θλαστικά. Τραύματα της κεφαλής. Θλάσεις – πολτοποίηση του φλοιού της εγκεφαλικής ουσίας, αιματώματα του υποδορείου, συντριπτικά κατάγματα οστών του θόλου του κρανίου, καθώς και αιμορραγικές διηθίσεις του αριστερού εγκεφαλικού ημισφαιρίου».

Να σημειωθεί ότι ο δράστης δεν είχε ούτε έναν μάρτυρα υπεράσπισης, ούτε παραβρέθηκε κάποιο δικό του πρόσωπο στο δικαστήριο, ενώ το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι ο ίδιος άκουγε χαμογελώντας τα όσα φρικαλέα διέπραξε, καθώς και την απόφαση του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η άγρια δολοφονία είχε διαπραχθεί στις 14/11/2010 στη Μεσσοποταμία Καστοριάς. Το θύμα έφυγε το βραδάκι από το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ για να βάλει ξύλα στο λέβητα του σπιτιού. Εκεί έγινε το κακό, στο χώρο του σπιτιού που βρίσκεται ο λέβητας και τα ξύλα, έγκλημα που η αστυνομία είχε αποδώσει τότε σε οικονομικές διαφορές, καθώς ο δράστης που είχε ομολογήσει από την πρώτη στιγμή την πράξη του, την είχε αποδώσει στο γεγονός ότι το θύμα του όφειλε χρήματα από το βάψιμο του σπιτιού.

Ο δολοφόνος συνελήφθη λίγες μέρες μετά το έγκλημα στην Κοζάνη. Οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στα χνάρια του επειδή έκανε αναλήψεις χρηματικών ποσών από διάφορες τράπεζες με την πιστωτική κάρτα του θύματος, την οποία είχε αφαιρέσει.
Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου για ισόβια κάθειρξη, ο επικίνδυνος δολοφόνος οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος και πάλι στις φυλακές Τρικάλων, όπου θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.