Η συνάντηση του πρωθυπουργού κράτησε 45 λεπτά. Ακούστε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού (τον ίδιο δεν τον βλέπαμε)…

Οι εικόνες που διαδραματίσθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο την ώρα που ο πρωθυπουργός έβγαινε από την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν πρωτόγνωρες για όλους όσους τις έβλεπαν.

Ο πρωθυπουργός φάνηκε στο βάθος αλλά η εικόνα του εξαφανίστηκε. Εκατοντάδες δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ, είχαν στριμωχτεί μπροστά στην είσοδο και προσπαθούσαν για ένα πλάνο.

Φωνές, διαμαρτυρίες, ακόμα και βρισιές ακούγονταν την ώρα που ο κ. Παπανδρέου πλησίαζε για μια δήλωση. Μια γυναικεία φωνή ακούστηκε κάποια στιγμή η οποία έβγαλε μια κραυγή απελπισίας!
Ο κόσμος ήταν τόσος πολύς που ο κ. Παπανδρέου μόνο ακουγόταν! Το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ για όσα συμβαίνουν στην χώρα μας έκανε τους ανθρώπους του προεδρικού μεγάρου αλλά και τους δημοσιογράφους να μην πιστεύουν στα μάτια τους!

Η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια κράτησε 45 λεπτά

Η συνάντηση, όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Παπανδρέου, έγινε για να τον ενημερώσει για την απόφαση του να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης ευρύτερης στήριξης.

Στη συνομιλία που είχαν μπροστά στους δημοσιογράφους στην αρχή της συνάντησης ο κ. Παπανδρέου είπε στον κ. Παπούλια ότι «στόχος μου να κάνω ό,τι μπορώ για να δημιουργήσω μια ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας. Εγώ δεν είμαι κολλημένος στην καρέκλα και θα κάνω ό,τι μπορώ προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο κ. Παπανδρέου συμπλήρωσε ότι η συνεργασία είναι απαραίτητη, ώστε η χώρα να μην πάει αυτή τη στιγμή σε εκλογές.

«Βλέπω ότι υπάρχει επί της ουσίας συναίνεση και δεν βλέπω γιατί δεν μπορεί να υπάρξει και στην πράξη» συνέχισε, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και στους κινδύνους να βρεθεί η χώρα εκτός του πυρήνα της Ευρωζώνης. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε τη συνδρομή του Προέδρου της Δημοκρατίας σε αυτή την προσπάθεια.

Ο κ. Παπούλιας απάντησε ότι είναι ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους μας. «Προσωπικά αφιερώνω όλες μου τις δυνάμεις για να υπάρξει μια συναίνεση για το καλό όλων μας. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος».

Κατά την έξοδό του σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου προς τους δημοσιογράφους τόνισε ότι θα κάνει τα πάντα για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας ώστε να ψηφιστεί η σύμβαση της 26-27ης Οκτωβρίου και να αποτραπεί η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ.
Ο κ. Παπανδρέου αφού ολοκλήρωσε την δήλωσή του, προσπάθησε να κατευθυνθεί προς το Μέγαρο Μαξίμου. Και το έκανε με δυσκολία αφού όλο αυτό το μπουλούκι τον ακολούθησε έως και την πόρτα του Μεγάρου.
Δείτε:

ΤΟ ΒΗΜΑ και Newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.