Έγινε η ταυτοποίηση κρανίου και οστών που είχαν βρεθεί σε μικρή απόσταση από το πτώμα του 23χρονου Κωστή αλλά…

Μια σημαντική εξέλιξη είχε τις τελευταίες ημέρες η συγκλονιστική υπόθεση της εξαφάνισης και της δολοφονίας του 23χρονου Κωστή Πολύζου από την Σιάτιστα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Πτολεμαίου», έγινε η ταυτοποίηση του κρανίου και των οστών που είχαν βρεθεί σε απόσταση 300 μέτρων από το σημείο που είχε βρεθεί το πτώμα του άτυχου νεαρού. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, πιστοποίησαν ότι το κρανίο είναι ανθρώπινο. Αντιθέτως, τα περισσότερα από τα δεκατρία οστά που είχαν βρεθεί μαζί με το κρανίο δεν ανήκουν σε άνθρωπο. Τώρα μένει να γίνει μια δεύτερη ταυτοποίηση του κρανίου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκει στο αδικοχαμένο παλικάρι από τη Σιάτιστα, πράγμα που οι ειδικοί της αστυνομίας θεωρούν κάτι παραπάνω από βέβαιο.

Παράλληλα οι αστυνομικές έρευνες για τη διαλεύκανση της συγκλονιστικής υπόθεσης συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα. Ήδη οι αστυνομικές αρχές έχουν στα χέρια τους αρκετά στοιχεία αναλύσεων που είχαν παραγγείλει σε ειδικά εργαστήρια. Τα αποτελέσματα αυτά κρίνονται ιδιαιτέρως χρήσιμα, καθώς οι αστυνομικές αρχές θεωρούν ότι μπορούν να συμβάλουν στην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος, πλην όμως απαιτούνται ορισμένα ακόμη στοιχεία που θα συνθέσουν το παζλ της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Στην κατεύθυνση αυτή αναζητούνται απαντήσεις από την εξέταση αρκετών κινητών τηλεφώνων και συνομιλιών που είχαν γίνει, καθώς όπως έχουμε ξαναγράψει έχει αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο για ορισμένα τηλέφωνα. Επίσης, επανεξετάζονται καρέ – καρέ, διάφορα βίντεο με καταθέσεις μαρτύρων, που μίλησαν σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης, αλλά δεν βιάζονται, καθώς εξετάζουν όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους. Τα στοιχεία αυτά είναι πολύ χρήσιμα και φωτίζουν αρκετά σκοτεινά σημεία, όμως περιμένουν ορισμένες ακόμη αναλύσεις από τα εργαστήρια. Όλα τα στοιχεία, τόσο αυτά που υπάρχουν όσο αυτά που αναμένονται, πρέπει να «δέσουν» μεταξύ τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος Κωστής είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου, ενώ η εξαφάνισή του από τους οικείους δηλώθηκε δύο ημέρες αργότερα, καθυστέρηση η οποία προβληματίζει τις αρχές. Το πτώμα του βρέθηκε από κυνηγετικό σκύλο μισοφαγωμένο και μισοθαμένο σε ερημική περιοχή σε κτήμα της οικογένειας, μετά από εννέα ολόκληρους μήνες, συγκεκριμένα στις 26 Σεπτεμβρίου. Η ταυτοποίηση που επιβεβαίωσε ότι το πτώμα ανήκει στον αδικοχαμένοι νεαρό έγινε στις 3 Οκτωβρίου.
Τέλος, να σημειωθεί ότι η σορός του Κωστή παραμένει άταφη στο νεκροτομείο Κοζάνης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.