Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια μουσουλμάνοι συγκεντρώνονται σήμερα στο Όρος Αραφάτ, κορυφαία στιγμή του ετήσιου προσκυνήματος στη Μέκκα

“Το προσκύνημα συνεχίζεται κανονικά. Όλα πάνε καλά”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας στρατηγός Μανσούρ αλ-Τούρκι. Αυτή τη χρονιά περισσότεροι από 100.000 άντρες των δυνάμεων ασφαλείας και της πολιτικής άμυνας της χώρας έχουν αναπτυχθεί στους ιερούς τόπους.

Ντυμένοι στα άσπρα οι προσκυνητές από τα ξημερώματα άρχισαν να προσέρχονται στο Όρος Αραφάτ, εκεί όπου ο προφήτης Μωάμεθ έκανε το πρώτο του κήρυγμα 14 αιώνες πριν.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτης της Μέκκας, πρίγκιπα Χάλεντ αλ-Φαϊσάλ, περισσότεροι από 1,83 εκατομμύρια προσκυνητές έφτασαν από το εξωτερικό στη χώρα–αύξηση 1,5% από το 2010. Επίσης στο Όρος Αραφάτ έχουν συγκεντρωθεί αρκετές χιλιάδες Σαουδάραβες και ξένοι κάτοικοι της χώρας.

Στο μέσο της ημέρας οι πιστοί θα συμμετέχουν σε ομαδική προσευχή στο τέμενος της Ναμέρα.

 

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.