Ο Δικέφαλος του Βορρά η ομάδα με τους περισσότερους φίλους στο Ιντερνετ ενώ ο Παναθηναϊκός προηγείται στο Twitter

Ο ΠΑΟΚ είναι η ελληνική ομάδα με τους περισσότερους φίλους στο Facebook ενώ ο Παναθηναϊκός ανακηρύσσεται «πρωταθλητής» στο Twitter, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Sportwist που εξειδικεύεται στα κοινωνικά δίκτυα. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου και περιλάμβανε 164 ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ομάδες ανέλυσε και την ελληνική Σούπερ Λίγκα.

Από τις 14 ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος που αναλύθηκαν και οι 14 έχουν ιστοσελίδα στο Ιντερνετ, έξι διαθέτουν σελίδα στο Facebook ενώ εννέα έχουν λογαριασμό στο Twitter. Πέντε ομάδες (Εργοτέλης, Κέρκυρα, Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα) δεν έχουν παρουσία στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ο ΠΑΟΚ έχει 125.546 φίλους στο Facebook ενώ ο Παναθηναϊκός έχει 4.114 followers στο Twitter.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ο πρώτος λόγος σε επίπεδο ομάδων ανήκει στις ισπανικές Μπαρτσελόνα και Ρεάλ που συγκεντρώνουν μαζί 49,7 εκατ., το 36% του συνόλου των οπαδών στην Ευρώπη. Σε επίπεδο πρωταθλημάτων προηγείται η αγγλική Πρέμιερ Λιγκ αφού οι ομάδες της έχουν συνολικά τους περισσότερους φίλους στο Facebook (46.041.863). Συνολικά οι 164 ευρωπαϊκές ομάδες έχουν 137 εκατ. φίλους στο Facebook και 11,3 εκατ. followers στο Twitter.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.