Αποφάσεις για εγγραφές πολυτέκνων  Αλλαγή τμήματος για όσους φοιτητές ειδικών κατηγοριών (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κ.ά.) είχαν προσκομίσει λανθασμένα στοιχεία και εισήχθησαν σε σχολές χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα, όσοι δεν δικαιούνται να εισαχθούν στα τμήματα όπου εμφανίστηκαν ως επιτυχόντες και για τα οποία είχε προβλεφθεί πρόσθετος αριθμός θέσεων, θα πρέπει, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, να εγγραφούν στο τμήμα που εισήχθησαν και εν συνεχεία οι γραμματείες θα τους διαγράψουν. Ακολούθως οι φοιτητές θα εισαχθούν με την κατηγορία της γενικής σειράς, στο τμήμα επόμενης προτίμησής τους στο μηχανογραφικό δελτίο, για την οποία συγκεντρώνουν σύνολο μορίων ίσο ή μεγαλύτερο με αυτό του τελευταίου εισαχθέντα.

Οπως ανέφερε χθες το υπουργείο Παιδείας, οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι καλούνται να προσέλθουν στις γραμματείες των τμημάτων όπου εισήχθησαν ως ειδική περίπτωση έως τις 11 Νοεμβρίου.

Αν και ο νόμος για όσους προσκομίζουν λανθασμένα και ψευδή στοιχεία προβλέπει διαγραφή από το τμήμα και αποκλεισμό από τις διαδικασίες εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για δύο χρόνια, το υπουργείο τονίζει πως κατ’ εξαίρεση για τους συγκεκριμένους υποψηφίους δεν θα ισχύσει. Ως εκ τούτου, οι διαγραφόμενοι διατηρούν το δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλαδικές των επόμενων ετών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.