“Η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας γράφτηκε στην συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του την 31/10/2011″…

Ο Πρόεδρος κ. Βαγγέλης Σημανδράκος, ο Αντιπρόεδρος κ. Ισαάκ Ελευθεριάδης και η Γενική Γραμματέας κ. Θεοδωρίδου Χριστίνα, οι οποίοι εκλέχτηκαν με την σημαία της Π.Α.Σ.Κ. Γεωτεχνικών, αποχώρησαν ,  ναι σωστά το διαβάζετε ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ από  την συνεδρίαση του ανώτατου  Επιστημονικού – Συνδικαλιστικού φορέα των Γεωτεχνικών, αρνούμενοι ακόμα και να συζητήσουν το ενδεχόμενο το Επιμελητήριο να πάρει θέση συμπαράστασης στους πολίτες, μεταξύ των οποίων είναι και Γεωτεχνικοί μέλη του, που διαμαρτύρονται για τη βάναυση και άδικη οικονομική πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο στα χρονικά του Παραρτήματος και καταγράφεται ως θλιβερή πρωτιά από την πλευρά του Προέδρου και των υπολοίπων μελών του προεδρείου.

Αντί του ορθού, που είναι η ανταλλαγή απόψεων των μελών, σε οποιοδήποτε θέμα τεθεί στην Διοικούσα Επιτροπή, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της, και η λήψη ομόφωνης ή κατά πλειοψηφία απόφασης, με απόλυτα δημοκρατική διαδικασία, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και η Γενική Γραμματέας επέλεξαν τον δρόμο της φυγομαχίας, καταβαραθρώνοντας το κύρος του Επιμελητηρίου, απαξιώνοντας το ρόλο του.

Η τραγική ειρωνεία βέβαια είναι ότι αποχώρησε από την συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής αυτός που την συγκάλεσε, δηλαδή ο Πρόεδρος, αφήνοντας άναυδα τα εναπομείναντα μέλη. Ίσως να θεώρησε ότι η Διοικούσα Επιτροπή θα συνεδριάζει και θα αποφασίζει ΜΟΝΟ όταν και ότι επιθυμεί ο Πρόεδρος της!

Είναι απολύτως σαφές ότι οι αποχωρήσαντες δεν συντάσσονται με τους αγανακτισμένους, πολίτες που βιώνουν τα ολέθρια αποτελέσματα από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.

Είναι ακόμη απολύτως σαφές ότι οι αποχωρήσαντες με την συμπεριφορά τους το μοναδικό πράγμα πουδεν έκαναν ήταν  να προασπίσουν τα οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα των Γεωτεχνικών και της χώρας όπως ορίζει ο ιδρυτικός νόμος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., αλλά και οι ίδιοι επικαλέστηκαν στον προεκλογικό τους λόγο. Εύκολα μπορεί να καταλήξει κανείς σε συμπεράσματα γιατί έγινε και τι εξυπηρετεί η συγκεκριμένη ενέργεια.

Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Επιστημόνων Γεωτεχνικών Π.Δ.Μ. καταδικάζουμε την συμπεριφορά του προεδρείου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παραρτήματος Δυτ. Μακεδονίας η οποία μας γυρίζει χρόνια πίσω, κάθε άλλο παρά τιμά τους Γεωτεχνικούς στο σύνολό τους ενώ βυθίζει τον Συλλογικό φορέα σε καθολική ανυποληψία.

Από την πλευρά μας συνεχίζουμε αταλάντευτα να παλεύουμε για την προάσπιση των συμφερόντων των Γεωτεχνικών, όπως το κάναμε πολλές φορές στο παρελθόν, ανεξαρτήτως του ποιο κόμμα κυβερνά.

Καλούμε τους Γεωτεχνικούς σε εγρήγορση και σε καταδίκη με την ψήφο τους, όσων επιβουλεύονται το Συλλογικό φορέα των Γεωτεχνικών για να αποκομίσουν ιδία οφέλη.

Για την ιστορία η εισαγωγική – αιτιολογική τοποθέτηση η οποία τεκμηρίωνε γιατί το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. επιβάλλεται να μην μένει απαθές και να πάρει θέση στα τεκταινόμενα στην πατρίδα μας, και επί της οποίας οι αποχωρήσαντες αρνήθηκαν την οποιαδήποτε συζήτηση, έγινε από το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Θ. Σιόγκα και ήταν η ακόλουθη:

‘’Σύμφωνα με τον Ν.1474/84 (τροποποίηση του ιδρυτικού νόμου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ν.943/71), άρθρο 2, παρ. η (Σκοποί του Επιμελητηρίου), το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. προασπίζει τα επιστημονικά, επαγγελματικά, οικονομικά κοινωνικά και πολιτιστικά συμφέροντα των γεωτεχνικών και μεριμνά για την προαγωγή και την προστασία των επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του και για την τήρηση από αυτά των κανόνων της δεοντολογίας και αξιοπρέπειας ασκώντας και πειθαρχική εξουσία σε αυτά.

Επειδή σ’ αυτήν την χρονική συγκυρία η εφαρμοζόμενη πολιτική παρατείνει την οικονομική κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, θίγει άμεσα και κατάφορα τα επιστημονικά, επαγγελματικά, πολιτιστικά,αλλά κυρίως τα οικονομικά και τα κοινωνικά συμφέροντα των γεωτεχνικών,

επειδή η αγανάκτηση του συνόλου του ελληνικού λαού όπως αυτή εκδηλώθηκε από μερίδα θαρραλέων πολιτών κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, αντιμετωπίστηκε από την Κυβέρνηση και τα ελεγχόμενα απ’ αυτή ΜΜΕ, με υποτιμητικούς – απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, η συνεισφορά των οποίων στην εξομάλυνση της κατάστασης της χώρας, είναι από μηδενική έως αρνητική, ενώ μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη και ως εμπρηστική, παραπέμποντας ακόμα και σε σκληρά ολοκληρωτικά καθεστώτα,

το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο πρέπει να πάρει θέση και να δημοσιοποιήσει με κείμενο την άποψη του.

Επιδίωξη από την συγκεκριμένη ενέργεια πρέπει να είναι:

ü       η αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης που ζει ο πληθυσμός της χώρας στο σύνολό του, από έναν επίσημο φορέα όπως είναι το ΓΕΩΤ.Ε.Ε.,

ü       η αποκατάσταση της αλήθειας και η αντιπαράθεση με τα Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας που προσπαθούν να υποβαθμίσουν και να απαξιώσουν το πληθυσμό που αντιδρά στην άδικη και παράλογη κυβερνητική πολιτική,

ü       η παροχή αμέριστης συμπαράστασης και στήριξης στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, μεταξύ του οποίου φυσικά ανήκουν και οι Γεωτεχνικοί μέλη του,

ü       η ανάληψη του πολύ μεγάλου μεριδίου ευθύνης που αναλογεί στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε., για την επίτευξη της κοινωνικό – οικονομική ανάτασης της πατρίδας μας.’’

Με τιμή

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ Π.Δ.Μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.