Έκπληκτοι και απαισιόδοξοι ανταποκριτές και αναλυτές στα ξένα μέσα, δεν δίστασαν να κάνουν λόγο για το “τελευταίο στοίχημα” της κυβέρνησης Παπανδρέου

Οι Financial Times κάνουν λόγο για “αιφνίδια ανακοίνωση” του Έλληνα πρωθυπουργού, που έρχεται “λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την συμφωνία στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ”, χαρακτηρίζοντας το όλο εγχείρημα “αβέβαιο”, καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι “κατακερματισμένη”.

Στην απουσία πολιτικής παράδοσης όσον αφορά τα δημοψηφίσματα αναφέρεται η βρετανικήGuardian. “Η ελληνική κυβέρνηση έχει δει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της να μειώνεται δραστικά σε τρεις μόλις έδρες”, ενώ “τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις έχουν καταβαραθρωθεί, εν μέσω σκληρών μέτρων λιτότητας” αλλά και προβλέψεων πως και το 2012 θα είναι έτος βαθιάς ύφεσης.

Για “τεράστιο πολιτικό στοίχημα” της Ελλάδας και του πρωθυπουργού κάνει λόγο το Associated Press, σε μια ανυπόγραφη αστραπιαία ανάλυση που “υιοθετήθηκε” από πλήθος ηλεκτρονικών ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο.

Στην Daily Telegraph κάνουν παραίνεση προς τους Έλληνες να καταψηφίσουν την συμφωνία, ενώ γίνεται λόγος για τον “τρόμο” που ένιωσαν οι λοιποί Ευρωπαίοι ηγέτες βλέποντας τον Γιώργο Παπανδρέου να ανακοινώνει το δημοψήφισμα!

“Το πακέτο διάσωσης βρίσκεται σε κίνδυνο” αναφέρει το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” αναφορικά με την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Για μια ριψοκίνδυνη απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού κάνει λόγο και η έγκριτη γερμανική εφημερίδα “Die Zeit”.

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι οι πιθανότητες για νίκη του Παπανδρέου στο δημοψήφισμα χαρακτηρίζονται “ισχνές”, με βάση και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

“Σε δημοψήφισμα οι Έλληνες για το πακέτο διάσωσης” γράφει και η γαλλική “Le Monde”.

Για τις αρνητικές αντιδράσεις που είχε σαν αποτέλεσμα η αναγγελία του πρωθυπουργό κάνει εκτενή αναφορά το BBC.

Νewsit.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.