Μια λανθασμένη λογιστική εγγραφή δίνει στο Βερολίνο επιπλέον χρήματα

Ο εντοπισμός και η διόρθωση λανθασμένης λογιστικής εγγραφής ύψους 55,5 δισ. ευρώ σε προβληματική τράπεζα, υπό κρατικό έλεγχο, θα υποβοηθήσει στη μείωση του δημόσιου χρέους, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, στο Βερολίνο.

Η αποκάλυψη του λάθους, που άφησε άναυδα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφορά σε διπλή εγγραφή χρέους της «FMS Wertmanagement», αποκαλούμενης και «κακής τράπεζας» που δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση και κρατικοποίηση της «HRE Bank», το 2009.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το λάθος σημειώθηκε όταν λογιστές της τράπεζας αντί να προσθέσουν τα σχετικά κονδύλια, τα αφαίρεσαν.

Η εξέλιξη πάντως συνοδεύτηκε από κριτική εκ μέρους του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου Οικονομικών. «Δεν πρόκειται για κανένα ποσό αφήνει η νοικοκυρά μέσα στη γυάλα με τα μπισκότα και στη συνέχεια το ξεχνά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.