Για πρώτη φορά στα χρονικά, αποχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από το χώρο από όπου θα παρακολουθούσε την στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, η οποία ματαιώθηκε εξαιτίας κινητοποιήσεων πολιτών.

“Λυπάμαι πολύ. Πρέπει να ντρέπονται. Εγώ ήρθα για να τιμήσω τη Θεσσαλονίκη και κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει η παρέλαση. Εγώ στα 15 μου πολέμησα για την πατρίδα. Δεν μπορούν να με λένε προδότη,” είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας φανερά οργισμένος λίγο πριν αποχωρήσει, κάνοντας λόγο για αμαύρωση της επετείου.

Οργισμένος για αυτήν την εξέλιξη ήταν επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος επίσης αποχώρησε.

Αγανακτισμένοι, οπαδοί του Ηρακλή, εργαζόμενοι του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί άλλοι, ήταν από νωρίς το πρωί συγκεντρωμένοι και τελικά διέκοψαν την παρέλαση.

ΚΑΡΕ, ΚΑΡΕ Η ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

Τη στιγμή που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στην εξέδρα των επισήμων στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης μια ομάδα ατόμων έμπαινε στο δρόμο μερικά μόλις μέτρα από την εξέδρα φωνάζοντας συνθήματα.

Αμέσως ο δρόμος αποκλείστηκε από δύο κλούβες των ΜΑΤ που μπήκαν κάθετα στο δρόμο ενώ διμηρίες και οι αστυνομικοί που συνόδευαν τον Πρόεδρο κινήθηκαν προς το σημείο
Ουσιαστικά η παρέλαση δεν ξεκίνησε ποτέ.

Οι διαδηλωτές που κρατούν πανό του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζουν συνθήματα και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να φύγουν από το σημείο

Επί μισή ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περίμενε μάταια. Οι διαδηλωτές δεν έδειξαν καμία διάθεση να αποχωρήσουν.

“Λυπάμαι” είπε ο Κ. Παπούλιας αντικρίζοντας την εικόνα
“Λυπάμαι” είπε ο Κ. Παπούλιας αντικρίζοντας την εικόνα

Από νωρίς … μύριζε μπαρούτι πάντως καθώς υπήρξαν εννιά διαφορετικές προσυγκεντρώσεις διαφόρων ομάδων που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

 

Newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.