Σε πορείες διαμαρτυρίας θα μετατραπούν, αύριο, οι σχολικές παρελάσεις με στόχο να ακουστεί ηχηρά το «ΟΧΙ», αυτή τη φορά, στους νέους επίδοξους κατακτητές αυτού του τόπου

Οι εκπαιδευτικοί θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια, οι μαθητές έχουν σκοπό να γυρίσουν το κεφάλι, όχι για να κοιτάξουν, αλλά για να αποστραφούν τους επισήμους, οι γονείς ζητούν να μην παρευρεθούν καν οι (όποιοι) επίσημοι στις καθιερωμένες εξέδρες, ενώ αναμένονται κι άλλες «εορταστικές» εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από πολλούς κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς. «Να επιδείξουν τον δέοντα σεβασμό στον εορτασμό της Επετείου» σπεύδει να προλάβει το υπουργείο Παιδείας ακόμα και με κατηγορίες για μικροκομματικά και συντεχνιακά παιχνίδια ή σχέδια για τηλεοπτικές εντυπώσεις και μόνον.

«Είναι αταλάντευτη η εμπιστοσύνη στους Ελληνες εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές που θα αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη εκείνων που θυσίασαν τα πάντα για τη σωτηρία της πατρίδας, προτάσσοντας το εθνικό “εμείς” και όχι το προσωπικό, κομματικό ή συντεχνιακό “εγώ”», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας επιφυλάσσοντας για την ΟΛΜΕ τα σκληρότερα:

«Επιδιώκει και προαναγγέλλει ενέργειες που αποσκοπούν στη δημιουργία τηλεοπτικών εντυπώσεων και μόνο. Η Ιστορία πρέπει να είναι σεβαστή από όλους και η απόδοση τιμής δεν μπορεί να γίνεται θέαμα για τις κάμερες και παιχνίδι για τον μικροκομματικό ανταγωνισμό».

Η Ομοσπονδία επιμένει. Οι εκπαιδευτικοί θα φοράνε τα μαύρα περιβραχιόνια και θα διαβάσουν τη διακήρυξή τους με την οποία θα συνδέσουν τα μηνύματα του «ΟΧΙ» του ’40 και της Εθνικής Αντίστασης με τη σημερινή κατάσταση. Οσο για την ανακοίνωση του υπουργείου, η απάντηση είναι ίδια: «Κάθε γενιά και κάθε εποχή καλείται να διακηρύξει και να υπερασπιστεί τα δικά της “ΟΧΙ”».

Η υπουργός Παιδείας αύριο στο Σύνταγμα θα είναι εκεί και θα τα ακούσει τα «ΟΧΙ». Χθες, τουλάχιστον, έλεγαν πως θα δηλώσει παρούσα στην εξέδρα.

 

ΑΝΝΑ  ΑΝΔΡΙΤΣΑΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.