Το Google Wave ήταν μια υπηρεσία που αμφιβάλλουμε αν την κατανόησαν ποτέ ακόμα και οι μηχανικοί που τη σχεδίασαν

Το Google+ θα απορροφήσει το Google DocsΗ Google το κατάλαβε και έκανε ευθανασία στην υπηρεσία. Ακόμα και αν είχε κάποιο πρόβλημα στην κατανόηση, σίγουρα θα τη βοήθησε ο μικρός αριθμός ανθρώπων που χρησιμοποίησαν το Wave.

Κάποια στοιχεία του Wave ωστόσο έχουν παραμείνει. Αν για παράδειγμα χρησιμοποιείτε το Google Docs και εργάζεστε σε ένα έγγραφο ταυτόχρονα με έναν άλλο χρήστη, θα διαπιστώσετε πως βλέπετε σε πραγματικό χρόνο τις αλλαγές που εκείνος κάνει.

Το δρόμο της ευθανασίας παίρνει και το Buzz, η προσπάθεια της Google να χτυπήσει το twitter. Η υπηρεσία θα σταματήσει τη λειτουργία της σχετικά σύντομα και αν έχετε δημοσιεύσει κάτι που οπωσδήποτε το χρειάζεστε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον σχετικό μηχανισμό που σας επιτρέπει να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας μεταφέροντάς το από το Buzz.

Αυτό που ουσιαστικά συμβαίνει είναι ένα νοικοκύρεμα στις υπηρεσίες της Google που σταδιακά θα μπουν κάτω από την ομπρέλα του Google+, της αντι-Facebook πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που μετράει γύρω στους 50 εκατ. χρήστες αυτή τη στιγμή.

Για να είμαστε ειλικρινείς, όλοι αυτοί οι άνθρωποι περισσότερο… περιμένουν παρά κάνουν κάτι περισσότερο στο Google+. Η πλατφόρμα επιτρέπει τη δημοσίευση φωτογραφιών, links και σημειώσεων, διαθέτει έναν έξυπνο μηχανισμό ομαδοποίησης των χρηστών σε «κύκλους», έχει κάποια παιχνίδια, αλλά δεν έχει κάτι βασικό: εφαρμογές.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν αξιωματούχοι της εταιρείας στους «Financial Times», σύντομα θα ενσωματωθούν στο Google+ οι υπηρεσίες του Docs (για online επεξεργασία κειμένου, δημιουργία παρουσιάσεων κτλ.), ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες λειτουργίες σε διάστημα 3 μηνών.

Αυτό είναι λίγο ανησυχητικό. Τρεις μήνες είναι πολύς καιρός στο Διαδίκτυο, πολύ περισσότερο στα κοινωνικά δίκτυα. Δεν θα κάνει εντύπωση αν οι χρήστες γυρίσουν την πλάτη τους (και) στο Google+, παραμένοντας, έστω και… γκρινιάζοντας, στο Facebook.

Εύλογο να διερωτηθεί κανείς αν η Google βιάστηκε να λανσάρει μια υπηρεσία πριν αυτή να είναι ουσιαστικά σε θέση να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στην πιο δημοφιλή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης σήμερα.

 

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ
moumouris@enet.g

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.