Ανακοίνωση της WWF και του International Rhino Foundation επιβεβαιώνουν ότι σκοτώθηκε και το τελευταίο ζώο του είδους του ρινόκερου της Ιάβα, που βρισκόταν στο Βιετνάμ.
Το συγκεκριμένο ζώο ήταν το τελευταίο που είχε θεαθεί στο Βιετνάμ από το 2008 και σκοτώθηκε από λαθροθήρες οι οποίοι το πυροβόλησαν στο πόδι και στη συνέχεια του αφαίρεσαν το κέρατο για να πουληθεί σε μια από τις αγορές “μαγικών” θεραπευτικών συστατικών της Ανατολής όπου πιστεύουν ότι η σκόνη από το κέρατο του ρινόκερου έχει μοναδικές ιδιότητες.

Οι επιστήμονες υπολογίζουν λιγότερους από 50 ρινόκερους που δεν ανήκουν στο κυρίαρχο είδος του αφρικανικού ρινόκερου να έχουν απομείνει στον πλανήτη και όλοι βρίσκονται πια στην Ιάβα.

Το άτυχο ζώο ήταν το τελευταίο του είδους Rinoceros sondaicus annamiticus και το συγκεκριμένο είδος ρινόκερου είναι το δεύτερο που εξαφανίζεται μετά το Rinoceros sondaicus inermis.

 

www.enet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.