Την 62χρονη ιδιοκτήτρια γνωστής εταιρίας εμπορίας ενδυμάτων και υποδημάτων, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, συνέλαβαν για φορολογικό αδίκημα, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ

Η επιχειρηματίας συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, κατηγορούμενη για μη απόδοση ΦΠΑ, ύψους 400 χιλιάδων ευρώ, κατά το διάστημα από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2011. Η 62χρονη αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η σύλληψη έγινε μετά την εγκύκλιο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που διαβιβάστηκε στις κατά τόπους εισαγγελίες όλης της χώρας, για την εφαρμογή του τροποποιημένου νόμου που προβλέπει τη σύλληψη κατηγορουμένων, με την αυτόφωρη διαδικασία, για φορολογικές παραβάσεις.

Η παραπάνω εταιρία, που τον περασμένο Μάρτιο είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, περιλαμβάνεται στον κατάλογο που συνέταξε το ΣΔΟΕ με επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν και δεν έχουν αποδώσει φόρους στο ελληνικό Δημόσιο.

 

Newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.