Η Σούπερ Λιγκ οριστικοποίησε τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα – Αντιδράσεις από Λάρισα και Πανσερραϊκό

Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας συμπληρώνουν τη δεκαεξάδαΟ κύβος ερρίφθη! Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας είναι τελικά οι ομάδες που θα συμπληρώσουν την 16άδα της Σούπερ Λιγκ στο τρέχον πρωτάθλημα, έπειτα από την απόφαση που ελήφθη με ψηφοφορία στο ΔΣ της διοργανώτριας αρχής που συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η Λίγκα, λοιπόν, οριστικοποίησε τις ομάδες «Α» και «Β» και το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με 16 και όχι 18 ομάδες, έπειτα από το χθεσινό ναυάγιο στη Γενική Συνέλευση, η οποία δεν υλοποίησε την πρόταση για αύξηση των ομάδων.

Κοινό μέτωπο Λάρισας – Πανσερραϊκού

Ενωμένοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το δίκιο τους, οι ΠΑΕ Λάρισα και Πανσερραϊκος εξέδωσαν ανακοίνωση κατά της σημερινής απόφασης του έκτακτου ΔΣ της Σούπερ Λιγκ, με το οποίο ψηφίστηκε η συμμετοχή Λεβαδειακού και Δόξας Δράμας στο πρωτάθλημα αντί των ομάδων της Λάρισας και των Σερρών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η διοίκηση της Λάρισας σχολίασε με επτά λέξεις την απόφαση της διοργανώτριας αρχής, όπου στη σελίδα των «βυσσινί» στο Facebook αναρτήθηκε η εξής φράση: «Σουπεριλγκάτοι και παντελονάτοι. Να τους χαιρόμαστε βρε»!

Λίγη ώρα αργότερα, ο πρόεδρος της Λάρισας κ. Κώστας Πηλαδάκης μιλώντας στον Τύπο υποστήριξε ότι η απόφαση δεν συνάδει με το σωστό και το δίκιο, καθώς οι αποφάσεις και οι γνωμοδοτήσεις της ΟΥΕΦΑ είναι πάνω από εκείνες του ελληνικού ΚΑΠ.

Παράλληλα, ο μεγαλομέτοχος των Θεσσαλών υποστήριξε πως είναι κουρασμένος από τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες, ενώ ανέφερε πως δεν πρόκειται να αποχωρήσει.

«Η απόφαση της Σούπερ Λιγκ κατά τη δική μας εκτίμηση δεν συνάδει με το σωστό και το δίκιο, καθώς το άρθρο 5 του ΚΑΠ αναφέρει πως οι αποφάσεις και οι γνωμοδοτήσεις της UEFA υπερτερούν των ελληνικών. Είναι ξεκάθαρο πως δεν τηρήθηκε ο νόμος», ήταν το πρώτο σχόλιο του Κώστα Πηλαδάκη και συνέχισε:

«Είναι πιθανό, γιατί πλέον έχω κουραστεί από τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες τέσσερις μέρες, εγώ και οι φίλαθλοι της ΑΕΛ, επειδή έχουμε περηφάνεια, να αγωνιστούμε κανονικά στο πρωτάθλημα της Football League και να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από τις επτά ΠΑΕ που ψήφισαν κατά. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε ομοφωνία, ωστόσο λόγω μικροπολιτικών συμφερόντων άλλαξαν την απόφασή τους. Με αυτή την τακτική, το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να πάει μπροστά».

Οσον αφορά τις επόμενες κινήσεις του ίδιου και της ΠΑΕ ΑΕΛ, υποστήριξε: «Παίζει ρόλο ποια είναι η στόχευση του καθενός. Τις τελευταίες τέσσερις μέρες έγιναν πράγματα τα οποία είναι κωμικά στοιχεία και δεν έχω τη διάθεση να το συνεχίσω. Υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν άδειες. Εχουμε υπέρ μας 300 δεδικασμένα και επικαλούνται… κάποιο ΚΑΠ, τη στιγμή που η ΟΥΕΦΑ αναφέρει πως οι αποφάσεις και οι γνωμοδοτήσεις είναι πάνω από οποιοδήποτε αρμόδιο όργανο».

Τέλος, ερωτηθείς αν υπάρχει σκέψη να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο, απάντησε: «Αυτό έχει περάσει από το μυαλό μου, όμως, δυστυχώς δεν μπορώ να φύγω από το ποδόσφαιρο. Πριν από λίγους μήνες, έκανα μία επένδυση, σε συνεργασία με την Τράπεζα που με εμπιστεύτηκε και δημιουργήσαμε το νέο γήπεδο της ομάδας. Από το 2004, με εξαίρεση τον Ολυμπιακό, δεν έχει γίνει καμία ανάλογη επένδυση. Ολα ήταν κρατικά».

Καυστικός υπήρξε και ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού κ. Πέτρος Θεοδωρίδης, ο οποίος σχολίασε την απόφαση της Σούπερ Λιγκ, λέγοντας: «Θα κάνω πρόταση στη Λάρισα να καταθέσουμε τα δελτία των ποδοσφαιριστών μας στον κ. Μπιτσαξή. Μας απέβαλε το σύστημα, επειδή δεν παίζουμε στοίχημα. Και επειδή δεν σκοπεύουμε να παίξουμε στοίχημα στο μέλλον, δεν υπάρχει λόγος να είμαστε σε αυτόν τον χώρο. Αναρωτιέμαι γιατί ο κ. Φάκος δεν άσκησε έφεση σε μια πρόσφατη αθωωτική απόφαση για την υπόθεση των στημένων αγώνων, με το σκεπτικό της οποίας γέλασε όλη η Ελλάδα. Για όλα φαίνεται ότι έφταιγε η Ηλιούπολη. Το σλόγκαν που θα βγει θα είναι: “Πού είναι ο Φάκος;”. Από εδώ και πέρα θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας. Θα πάμε παντού. Είναι σκάνδαλο μετά από αθωωτικές αποφάσεις να δημιουργείται αυτό το σκηνικό. Φαίνεται ότι υπήρχε πολύ καλός σκηνοθέτης».

 

TO BHMA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.