Με την Μαρσέιγ δεν ήταν έτοιμος, με την Άρσεναλ στάθηκε άτυχος και έτσι την πλήρωσε η Ντόρτμουντ – Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 τους Πρωταθλητές Γερμανίας και ανέβηκε στην τρίτη θέση

Την 6η δόση δεν ξέρουμε αν θα την πάρουμε, αλλά η Ντόρτμουντ πήρε μια γεύση από το τι σημαίνει πρωταθλητής Ελλάδας! Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε ένα καλό μάθημα στους υπερόπτες Γερμανούς που ήθελαν τους τρεις βαθμούς και έφυγαν τελικά με τρία γκολ.

Ο Κλοπ ζητούσε το 2 στα 2 στα ματς με τον Ολυμπιακό, όμως γυρνάει στην πατρίδα του δίχως βαθμό στις αποσκευές και πέφτοντας στη τελευταία θέση της βαθμολογίας του 6ου ομίλου.

Πως έγιναν όλα αυτά; Απλά οι Πρωταθλητές Ελλάδας έδειξαν τον καλό τους εαυτό και δεν τους στέρησε τίποτα η τύχη. Όπως σας προαναφέραμε, με την Μαρσέιγ ένα γκολ έκρινε το ματς, με την Άρσεναλ ένα δοκάρι, όμως απόψε (19/10) η αποφασιστικότητα, το πάθος και η τακτική των “ερυθρολεύκων” νίκησαν τους πάντες.

Οι Γερμανοί μπήκαν φουριόζοι όμως λογάριασαν δίχως τον συμπατριώτη τους Χολέμπας, αλλά και μετά την ισοφάριση δεν κατάφεραν πολλά πράγματα. Ο “τρομοκράτης” Τζιμπούρ που έγινε για πρώτη φορά σύνθημα και ο Μοδέστο έδωσαν τη πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στον 6ο όμιλο, που τον φέρνει στην τρίτη θέση. Οι Γερμανοί είναι τελευταίοι…

Εξαιρετική η τακτική του Ερνέστο Βαλβέρδε, που κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα στο δεύτερο μέρος, ρίχνοντας απλά τον ρυθμό και κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Κοστάνσο. Ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει ψηλά, αρκεί να του βγει το παιχνίδι, όπως και σήμερα. Απόδειξη η εμφάνιση κόντρα στην πιο γρήγορη Ντόρτμουντ.

Στατιστικά αγώνα

3 Γκολ 1
33% Γκολ ανά τελικές 11%
9 Τελικές προσπάθειες 9
4 Σουτ προς την εστία 4
5 Σουτ εκτός εστίας 5
3 Κόρνερ 3
8 Επιθέσεις 8
7 Μεγάλες ευκαιρίες 2
4 Οφσάιντ 3
45% Κατοχή μπάλας 55%
0 Κίτρινες κάρτες 1
10 Φάουλ 13

Το φιλμ του αγώνα

4′ Ο Πέρισιτς μπήκε από αριστερά στην περιοχή, αλλά ο Κοστάνσο μάζεψε την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

5′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Καγκάβα που βρέθηκε απέναντι από τον Κοστάνσο, αλλά πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια.

8′ Γκολ με κεφαλιά από τον Χολέμπας (1-0)!!! Κόντρα στη ροή του αγώνα, στην πρώτη επίσκεψη του Ολυμπιακού στην περιοχή της Ντόρτμουντ, οι “ερυθρόλευκοι” ανοίγουν το σκορ. Σέντρα του Μαρκάνο από αριστερά και κεφαλιά από τον Χολέμπας στα δίχτυα του Βαϊντενφέλερ.

20′ Λάθος στην άμυνα της Ντόρτμουντ, ο Μιραλάς δεν πιάνει καλά την κεφαλιά και η μπάλα φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

26′ Γκολ για Ντόρτμουντ με σουτ από τον Λεβαντόβσκι (1-1). Από βολέ του Βαϊντενφέλερ, τεράστιο λάθος στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, η μπάλα φτάνει στα δεξιά στον Γκέτσε, που βρίσκει στο ύψος της μεγάλης περιοχής τον Λεβαντόβσκι. Ο Πολωνός σουτάρει ξεμαρκάριστος και στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κοστάνσο.

30′ Σουτ του Καγκάβα έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

32′ Ο Καγκάβα σουτάρει και πάλι, από πολύ πλάγια θέση όμως, και ο Κοστάνσο μπλοκάρει εύκολα.

36′ Επικίνδυνη αντεπίθεση των Γερμανών από αριστερά, ο Κοστάνσο λέει “όχι” σε σουτ του Πέρισιτς.

38′ Μπαλιά του Ιμπαγάσα για τον Μιραλάς, που προσπαθεί να κάνει την προβολή, αλλά δεν βρίσκει καλά την μπάλα, με συνέπεια να φύγει άουτ.

40′ Γκολ για Ολυμπιακό με σουτ από τον Τζιμπούρ (2-1)!!! Ο Μιραλάς σεντράρει από αριστερά για τον Τζιμπούρ, που κατεβάζει εξαιρετικά την μπάλα, “χορεύει” τον Σούμποτιτς και κεραυνοβολεί τον Βαϊντενφέλερ για το 2-1.

44′ Νέα επέλαση του Μιραλάς από δεξιά, σέντρα προς τον Τζεμπούρ, που με γυριστό σουτ προσπάθησε να πετύχει γκολ αλά… Αλεξανδρής, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

49′ Ο Ιμπαγάσα στρώνει την μπάλα στον Χολέμπας, αλλά το σουτ του φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βαϊντενφέλερ.

52′ Εξαιρετική έξοδος από τον Κοστάνσο, που προλαβαίνει τον Λεβαντόβσκι αρκετά έξω από την περιοχή. Φοβερή αντίληψη της φάσης από τον Αργεντίνο.

62′ Έξυπνη εκτέλεση φάουλ από τον Ιμπαγάσα, αλλά η κεφαλιά του Μοδέστο καταλήγει στην αγκαλιά του Βαϊντενφέλερ.

67′ Άστοχο σουτ του Μπλαστσικόβσκι απέναντι από τον Κοστάνσο. Η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι των Πειραιωτών.

75′ Γκολ με κεφαλιά από τον Μοδέστο (3-1)!!! Εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα από αριστερά, ο Μοδέστο τρυπώνει στο κέντρο της άμυνας των Γερμανών και με γυριστή κεφαλιά αλλάζει την πορεία της μπάλας, με κατεύθυνση προς την αριστερή γωνία του Βαϊντενφέλερ. 3-1 για τον Ολυμπιακό!

Γήπεδο: “Γεώργιος Καραϊσκάκης”

Διαιτητής: Μπας Νάιχαους (Ολλανδία)

Βοηθοί: Μπέρι Σίμονς (Ολλανδία), Ρομπ Φαν ντε Φεν (Ολλανδία)

Βοηθοί περιοχής: Ντάνι Μακέλιε (Ολλανδία), Εντ Γιάνσεν (Ολλανδία)

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν (73′ Μανιάτης), Μιραλάς, Χολέμπας, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ.

Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βάιντεφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Σβεν Μπέντερ, Γκεντογάν (56′ Λάιτνερ), Γκέτσε, Καγκάβα (66′ Μπλαστσικόβσκι), Πέρισιτς, Λεβαντόβσκι.

Σκόρερ: 8′ Χολέμπας, 40′ Τζιμπούρ, 79′ Μοδέστο / 26′ Λεβαντόβσκι

 

www.sport24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.