Άφησε πίσω του το… Χάρβαρντ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το βρετανικό πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ εκτόπισε από την κορυφή της λίστας το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ. Παρόλ’ αυτά τα αμερικανικά πανεπιστήμια γενικώς κυριαρχούν στη λίστα με τα 400 καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο.

Μετά το Κέιμπριτζ και το Χάρβαρντ ακολουθούν κατά σειρά: το αμερικανικό Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), το αμερικανικό Γέιλ, η βρετανική Οξφόρδη, το Ιμπίριαλ Κόλετζ του Λονδίνου, το UCL (Λονδίνο), τα πανεπιστήμια του Σικάγου και της Πενσιλβάνια (ΗΠΑ) και στη 10η θέση το Κολούμπια (ΗΠΑ).

Τη λίστα συνέταξε η εφημερίδα US News and World Report με βάση έξι κριτήρια: τη φήμη του πανεπιστημίου στους ακαδημαϊκούς κύκλους, τη φήμη του στους κύκλους των εργοδοτών, την αναλογία καθηγητών-φοιτητών, το ποσοστό των ξένων καθηγητών, το ποσοστό των ξένων φοιτητών και τις αναφορές σε επιστημονικά έντυπα ανά σχολή.

Το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο που περιλαμβάνεται στη λίστα είναι το Εθνικό και Καποδιστριακό της Αθήνας στην 387η θέση. Τερμάτισε πίσω από πανεπιστήμια της Ουγγαρίας, των Φιλιππίνων, του Μεξικού, του Ομάν και της Σαουδικής Αραβίας.

 

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.