Ο Νικολά Σαρκοζί πέρασε μισή ώρα στο μαιευτήριο όπου είχε εισαχθεί η Κάρλα Μπρούνι και μετέβη στη Φρανκφούρτη για έκτακτες συνομιλίες με την Ανγκελα Μέρκελ

Στο… κόκκινο ήταν το σασπένς όλη μέρα χθες, από τα άγρια χαράματα μέχρι τα άγρια μεσάνυχτα, στο σικάτο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού. Εκεί, στην οδό Νικολό, βρίσκεται η μαιευτική κλινική La Muette, όπου ήταν γνωστό από μέρες πως επρόκειτο να φέρει στον κόσμο τον καρπό του έρωτά της με τον Νικολά Σαρκοζί η Κάρλα Μπρούνι. Το πρώην τοπ μόντελ και μετέπειτα τραγουδίστρια μετέβη «εσπευσμένα» στην κλινική πριν ακόμα χαράξει. Και το γαλλικό Ιντερνετ πήρε φωτιά.

Πληροφορίες θέλουν τον γάλλο Πρόεδρο να τη συνόδευε. Αλλά εκείνος μετά έφυγε, γύρισε στα Ηλύσια Πεδία να προεδρεύσει του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο Σαρκοζί επανεμφανίσθηκε στην κλινική, ενθουσιάζοντας τους φωτογράφους που στριμώχνονταν πίσω από τα κιγκλιδώματα, 200 μέτρα μακριά, στις 4 το απόγευμα. Και (ξανα)βγήκε, μισή ώρα αργότερα, έχοντας ύφος που δεν πολυθύμιζε νεόκοπο (έστω και για τέταρτη φορά) πατέρα. Τον περίμενε το αεροσκάφος που θα τον μετέφερε στη Φρανκφούρτη, για έκτακτες συνομιλίες με την Aνγκελα Μέρκελ ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Κυριακής. «Αυτό σημαίνει πως το μωρό ήδη γεννήθηκε; Ή πέρασε απλώς να ενθαρρύνει την καλή του;», βάλθηκαν να αναρωτιούνται οι Γάλλοι.

Αργά χθες το βράδυ, ο ραδιοσταθμός Europe 1 και το τηλεοπτικό δίκτυο BFM μετέδωσαν πως η Κάρλα Μπρούνι γέννησε ένα κοριτσάκι στις 8 μ.μ. (τοπική ώρα, 21.00 ώρα Ελλάδας). Η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε πάντως από το προεδρικό μέγαρο ούτε από το μαιευτήριο. Η δημοτικότητά του Σαρκοζί έχει καθηλωθεί γύρω στο 30%. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, αν διεξαγόταν σήμερα (αντί για τον ερχόμενο Μάιο) ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών, ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ θα τον συνέτριβε με 62% – 38%. Και οι δημοσκόποι έχουν υπολογίσει πως το μωρό – το πρώτο που αποκτά ποτέ εν ενεργεία Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας – θα του χαρίσει ένα +5% δημοτικότητα. Και πάλι, βέβαια, οι αριθμοί δεν «βγαίνουν». Ισως η εικόνα του Προέδρου που παρατά τη σύζυγό του ενώ γεννάει (ή ετοιμάζεται να γεννήσει ή έχει μόλις γεννήσει) διότι τον καλούν το καθήκον και η άτιμη κρίση της ευρωζώνης να βοηθήσει λίγο περισσότερο.

Δύο εβδομάδες τώρα, ολόκληρη η Γαλλία (ή τουλάχιστον το κομμάτι εκείνο που αγαπά το gossip) ασχολείται με τα γεννητούρια. Η φημολογία κορυφώθηκε χθες, με τη «Figaro» να υποστηρίζει πως το μωρό είναι κοριτσάκι, τους χρήστες του twitter να ισχυρίζονται πως έχει επιλεγεί ήδη όνομα – Νταλιά -, το BFM TV να «αποκαλύπτει» πως τον τοκετό ανέλαβε ο Μπερνάρ Φοντί, ο μαιευτήρας-γυναικολόγος που το 2001 είχε κάνει το ίδιο και με τον Ορελιάν, τον γιο που απέκτησε η Κάρλα με τον φιλόσοφο Ραφαέλ Εντοβάν.

Το τηλεοπτικό δίκτυο επιβεβαιώνει επίσης πως ένας ολόκληρος όροφος της La Muette «κρατήθηκε» αποκλειστικά για την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας και τους σωματοφύλακές της. Προς μεγάλη απογοήτευση των δημοσιογράφων, η κλινική ανακοίνωσε χθες το βράδυ πως δεν πρόκειται να γίνει… καμία ανακοίνωση. «Θα κάνω τα πάντα για να προστατεύσω αυτό το παιδί», είχε δηλώσει πρόσφατα η 43χρονη Κάρλα. «Δεν θα δείξω ποτέ φωτογραφίες του, δεν θα το εκθέσω ποτέ. Πιστεύω πως η έκθεση στη δημόσια ζωή είναι μια επιλογή που πρέπει να γίνεται από ενηλίκους».

Κανείς δεν έχει ξεχάσει πάντως τη φωτογραφία του γιου της, Ορελιάν, ανεβασμένο στους ώμους του Νικολά Σαρκοζί, να καλύπτει φοβισμένος με τα χέρια τα μάτια του, τον Ιανουάριο του 2008, στην Πέτρα της Ιορδανίας. Ούτε τις πολλές φωτογραφίες του Λουί, του 14χρονου σήμερα γιου που απέκτησε ο Σαρκοζί από τη Σεσιλιά, μαζί με τον άρτι χωρισμένο μπαμπά εντός του Προεδρικού Μεγάρου…

 

Κίττυ Ξενάκη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.