Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου είναι το Κέιμπριτζ

20 Οκτωβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Άφησε πίσω του το… Χάρβαρντ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το βρετανικό πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ εκτόπισε από την κορυφή της λίστας το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ. Παρόλ’ αυτά τα αμερικανικά πανεπιστήμια γενικώς κυριαρχούν στη λίστα με τα 400 καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο.

Μετά το Κέιμπριτζ και το Χάρβαρντ ακολουθούν κατά σειρά: το αμερικανικό Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), το αμερικανικό Γέιλ, η βρετανική Οξφόρδη, το Ιμπίριαλ Κόλετζ του Λονδίνου, το UCL (Λονδίνο), τα πανεπιστήμια του Σικάγου και της Πενσιλβάνια (ΗΠΑ) και στη 10η θέση το Κολούμπια (ΗΠΑ).

Τη λίστα συνέταξε η εφημερίδα US News and World Report με βάση έξι κριτήρια: τη φήμη του πανεπιστημίου στους ακαδημαϊκούς κύκλους, τη φήμη του στους κύκλους των εργοδοτών, την αναλογία καθηγητών-φοιτητών, το ποσοστό των ξένων καθηγητών, το ποσοστό των ξένων φοιτητών και τις αναφορές σε επιστημονικά έντυπα ανά σχολή.

Το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο που περιλαμβάνεται στη λίστα είναι το Εθνικό και Καποδιστριακό της Αθήνας στην 387η θέση. Τερμάτισε πίσω από πανεπιστήμια της Ουγγαρίας, των Φιλιππίνων, του Μεξικού, του Ομάν και της Σαουδικής Αραβίας.

 

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, 2011 at 20:39 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply