Γρεβενιώτες , φίλοι και συμπατριώτες

Γνωρίζω πως ένα απλό διατυπωμένο ευχαριστώ δεν είναι αρκετό ώστε να χωρέσει την πληθώρα των συναισθημάτων που με πλημμυρίζουν για την μεγάλη και ανυπόκριτη στήριξή σας , από την πρώτη μέρα που ανέλαβα την διοίκηση του Νοσοκομείου , μέχρι και την τελευταία της πρόωρης απομάκρυνσής μου.

Ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, όταν εξαγγέλθηκε  η αναίτια αποπομπή μου ( γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η πράξη του Υπουργού , ως αποπομπή ενός αποτυχημένου Διοικητού) η συμπαράστασή σας ήταν πραγματικά συγκινητική.

Από την πρώτη στιγμή στόχος μας ήταν ένας άλλος τρόπος διαχείρισης ήτοι, με χρηστότητα και μέτρο στη διαχείριση των χρημάτων του Νοσοκομείου μας με αποτέλεσμα την αναβάθμιση της ποιότητας παροχής υγείας στους πολίτες, ένας τρόπος που είχε μόνο μία συνταγή, την καθημερινή διαφάνεια και την ειλικρινή λογοδοσία στον κόσμο των Γρεβενών και την πολιτεία.

Στρατευμένο στην ίδια λογική ήταν και το διοικητικό συμβούλιο που προέδρευα όπως και το σύνολο των Γιατρών- Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό.

Με αγαστή συνεργασία αναβαθμίσαμε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου προσλαμβάνοντας Γιατρούς (σύνολο 17) και Νοσηλεύτριες ( 24).

Στελεχώσαμε το Νοσοκομείο με νέες ειδικότητες ιατρικές έτσι ώστε να μη μετακινούνται οι πολίτες των Γρεβενών σε άλλα Νοσοκομεία.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ενεργειών ήταν το Νοσοκομείο να βγει από την αφάνεια και στους πίνακες αξιολόγησης του Υπουργείου Υγείας να είναι στην πρώτη θέση στη Βόρεια Ελλάδα και Τρίτη σε όλη στην Ελλάδα σε παραγωγικότητα. Μειώσαμε τις δαπάνες σχεδόν στο 50% και καταφέραμε το ακατόρθωτο: Παραλάβαμε ένα καταχρεωμένο Νοσοκομείο ( 9.000.000 €) και το παραδώσαμε σήμερα με 283.000 € πλεόνασμα και όλα αυτά μέσα σε ενάμιση χρόνο ( ισολογισμός 2011).

Μαζί, αγαπητοί μου συμπατριώτες, για τους ίδιους στόχους συμπαραταχθήκαμε και μαζί μοιραζόμαστε την ομολογημένη επιτυχία, η οποία έχει αποτυπωθεί στη μνήμη μας και στα κιτάπια της Πολιτείας

Δυστυχώς όμως υπάρχουν άνθρωποι με αγοραία λογική και ευλύγιστη ηθική, που μέσα στον « κόσμο» τους υπάρχει η ανεκτικότητα στην καθιερωμένη και επιλήψιμη συμπεριφορά που οδηγεί στην εξάρτηση και στη διαφθορά.

Αυτοί οι άνθρωποι που θέλουν να λένε ότι ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο με μένα, με μεγάλη μου λύπη, απεργάστηκαν την απομάκρυνσή μου και άφησαν ανολοκλήρωτη την προσπάθεια που μαζί δρομολογήσαμε.

Αν έχουν ή είχαν κάτι εναντίον μου να βγουν ευθαρσώς και να το καταγγείλουν και όχι να υφαίνουν στις ανήλιαγες συσκέψεις τους την αποπομπή όσων αντιστέκονται στην προσωπική τους ανακύκλωση στην εξουσία και στην αγωνία τους για τον έλεγχο την κρατικής διαχείρισης και ό,τι συμπαρομαρτεί με αυτόν.

Η επικράτηση αυτών στο δημοκρατικό μας χώρο λειτουργεί ακυρώνοντας οποιαδήποτε προσπάθεια εξυγίανσης της πολιτικής ζωής.

Η σιωπή μας θα δήλωνε συνενοχή.

Σας ευχαριστώ για την πατριωτική και συναγωνιστική σας αλληλεγγύη. Η ανιδιοτελής συμπαράστασή σας ερμηνεύεται ως αναγνώριση του έργου και την χρηστής διαχείρισης στο Νοσοκομείο μας και ως αποπομπή την πολιτικής που απεργάζεται ο παλαιοκομματισμός και ο παράνομος πλουτισμός μέσα από τα χρήματα των φορολογούμενων συμπολιτών μας

Δε θα σας ξεχάσω ποτέ, θα είμαι πάντα κοντά σας , στον κοινό αγώνα για την αναβάθμιση της όμορφης περιοχής μας.

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, ευχαριστώ το Διοικητικό Συμβούλιο, το σύνολο των Γιατρών , το Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό για την άψογη συνεργασία μας που μαζί μέσα σε τόσο λίγο χρόνο κάναμε τόσα πολλά.

 

Μιχάλης Γαβρίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.