Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Όταν οι παραβάσεις τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών

18 Οκτωβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ποιες είναι οι χώρες με τις περισσότερες εκτελέσεις

Περισσότεροι από 527 άνθρωποι σε συνολικά 23 χώρες, τιμωρήθηκαν το 2010 με την εσχάτη των ποινών. Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Διεθνής Αμνηστία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, παρά το γεγονός ότι το 2010 προχώρησαν σε λιγότερες εκτελέσεις συγκριτικά με το 2009, παραμένουν ψηλά στη λίστα των χωρών που εφαρμόζουν τη θανατική ποινή, εκτελώντας το 2010, 46 ανθρώπους.

Στη λίστα με τις πρώτες δέκα χώρες βρίσκεται ασφαλώς το Ιράν, η Βόρεια Κορέα, η Υεμένη, η Σαουδική Αραβία, η Λιβύη, η Συρία, το Μπαγκλαντές και η Σομαλία.

Ωστόσο, η Διεθνής Αμνηστία τονίζει ότι η λίστα αυτή δημιουργήθηκε με βάση κυβερνητικές αναφορές και ανεξάρτητες έρευνες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο αριθμός των εκτελεσθέντων σίγουρα είναι πολύ μεγαλύτερος.
Πολλές είναι οι οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καταδικάζουν τη θανατική ποινή ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην Ε.Ε. για να ενταχθεί μια χώρα στους κόλπους της, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατάργηση της θανατικής ποινής. Όσο για τη Διεθνή Αμνηστία, αντιτίθεται στην εφαρμογή αυτής, χαρακτηρίζοντας την ως απάνθρωπη και ως προσβολή στο δικαίωμα στη ζωή.

1. Κίνα

2. Ιράν

3. Βόρεια Κορέα

4. Υεμένη

5. Hνωμένες Πολιτείες

 

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, 2011 at 14:20 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply