Σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποτιμά τα τριάντα χρόνια από την πρώτη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων, στο άρθρο του αναλύει τους στόχους και τα επιτεύγματα του κόμματος, προχωρώντας και σε αυτοκριτική

thumb«Πολλές φορές σταθήκαμε αδύναμοι να προχωρήσουμε σε ανατροπές και ρήξεις καθώς επικράτησε ο συμβιβασμός με συντεχνιακές ομάδες έναντι του γενικού συμφέροντος» αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Συχνά κυριάρχησε η ενσωμάτωσή μας στις κρατικές και πελατειακές δομές, δηλαδή σε συντηρητικά πρότυπα που μας στέρησαν την μεταρρυθμιστική μας δυναμική» σημειώνει ο κ. Παπανδρέου.

«Οι αντιπροσωπευτικοί μας θεσμοί αποδυναμώθηκαν, επικράτησε η ανομία, η αδειαφάνεια, η γραφειοκρατία, η παρα-οικονομία, ο κρατισμός, καθώς δεν φροντίσαμε έγκαιρα να ενδυναμώσουμε τον έλεγχο και την συμμετοχή του πολίτη στη δημόσια ζωή της χώρας».

“Δεν μπορώ να εγγυηθώ άμεση λύση”

Την αδυναμία του να εγγυηθεί μια άμεση λύση και μια καλύτερη ζωή σήμερα, παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σε συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα”, τόνισε ότι θα κάνει τα πάντα για να μη ζήσει η χώρα μια χρεοκοπία.

“Θα ήθελα πολύ να εγγυηθώ σε όλους μια άμεση λύση, μια καλύτερη ζωή σήμερα. Θα ήμουν ο ευτυχέστερος άνθρωπος του κόσμου, αν μπορούσα να το κάνω, αλλά δεν μπορώ” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός, τονίζει ότι είναι ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι επέλεξε να παρακολουθεί την περιπέτεια της χώρας από την εξέδρα.

Ερωτηθείς για την κατάσταση της χώρας και για το τι μπορούν να περιμένουν οι πολίτες, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι “οι Έλληνες οφείλουμε να περιμένουμε πολλά από τον ίδιο μας τον εαυτό” και προσθέτει ότι τον θλίβει και τον ίδιο η εικόνα της χώρας.

“Η αλήθεια είναι ότι πονάω, θλίβομαι και αγανακτώ όταν συγκρίνω την Ελλάδα του 2004 με αυτή του 2009.

Ο κ. Παπανδρέου, κάνει λόγο πρωτόγνωρη την κατάσταση που γνωρίζει η Ελλάδα και η ευρωζώνη και τονίζει ότι πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να μην πέσει η χώρα στον γκρεμό.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, χαρακτήρισε ως “πραγματικότητα” την υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου και σημειώνει ότι αυτό έγινε γιατί η οικονομία μας στηρίχθηκε σε πήλινα πόδια.

Ερωτηθείς για το τι έχει να πει στους Έλληνες πολίτες που νιώθουν να χάνεται η ζωή τους, τόνισε ότι κατανοεί την οργή τους, αλλά υπάρχει ελπίδα και ουσιαστικά προτρέπει όποιον μπορεί να μεταναστεύσει.

“Η κρίση δεν θα διαρκέσει για πάντα. Μπορούμε να αλλάξουμε την πατρίδα μας και θα την αλλάξουμε. Κατανοώ απόλυτα την ανάγκη να βρει ο νέος τον δρόμο του εκτός Ελλάδος, έστω και προσωρινά τη δύσκολη αυτή περίοδο όπου τα περιθώρια στένεψαν σημαντικά” τονίζει ο Γ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός απάντησε και για το “λεφτά υπάρχουν”, σημειώνοντας ότι υπάρχουν χρήματα στη χώρα, “αλλά το θέμα είναι που πήγαν”.

Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για την πολιτική της και τα στοιχεία που έδινε για το έλλειμμα και πρόσθεσε ότι το νόημα της φράσης του έχει συστηματικά διαστρεβλωθεί.

skainews247

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.