Σε τρεις μήνες φυλάκιση καταδίκασε δικαστήριο του Ντουμπάι τον 34χρονο Βρετανό υπήκοο Βινς Εϊκορς και την 36χρονη φίλη του, Μισέλ Πάλμερ, που συνελήφθησαν στις 5 Ιουλίου επειδή έκαναν έρωτα σε δημόσια παραλία του κρατιδίου. Το ζευγάρι τιμωρήθηκε επίσης με χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ πρόκειται να απελαθούν αφού εκτίσουν την ποινή τους.

Οι δύο Βρετανοί τουρίστες συνελήφθησαν στην παραλία Τζουμέιρα, λίγες ώρες μετά τη συνάντησή τους, κατά τη διάρκεια «μπραντς με σαμπάνια» σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο της πόλης. Αστυνομικός, που κατέθεσε στο δικαστήριο, είπε ότι αν και προειδοποίησε το ζεύγος για την ανάρμοστη συμπεριφορά τους, εκείνοι τον αγνόησαν καθώς όταν επέστρεψε στο σημείο, λίγη ώρα αργότερα, τους βρήκε να κάνουν σεξ πάνω σε ξαπλώστρα της παραλίας.

Η Πάλμερ, που απολύθηκε από την εργασία της ως διευθύντρια αγγλόφωνου περιοδικού του Ντουμπάι μετά τη σύλληψή της, δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι το μόνο που έκανε με το συγκατηγορούμενό της ήταν να φιλιούνται αγκαλιασμένοι.

Ο συνήγορος του ζευγαριού, Χασάν Μάχερ, υποστήριξε ότι οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, μεταξύ τους και ένας αστυνομικός, ήταν ψευδείς, όπως απέδειξε και ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη που έδειξε ότι η κ. Πάλμερ δεν είχε κάνει έρωτα στην παραλία. Φίλοι της κ. Πάλμερ ανέφεραν ότι η Βρετανίδα εισήχθη πρόσφατα σε νοσοκομείο, με συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης.

Η υπόθεση έχει στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στον τρόπο ζωής των 120.000 Βρετανών μονίμων κατοίκων του Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οι αρχές του εμιράτου του Ντουμπάι έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι οι Βρετανοί κάτοικοι αγνοούν σκόπιμα τις αυστηρές επιταγές του ισλαμικού νόμου, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου στην υπόθεση Πάλμερ – Εϊκορς θα λειτουργήσει ως προειδοποίηση ότι τέτοιου είδους δημόσια συμπεριφορά, που προκαλείται από τη μέθη, δεν θα γίνεται ανεκτή.

 

Newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.