Από την Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής, στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στα Τζουμέρκα…

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, είχαν οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Νέας Ποτίδαιας του Δήμου Προποντίδας Χαλκιδικής, οι οποίοι επισκέφτηκαν πρόσφατα την περιοχή μας. Τους επισκέπτες υποδέχτηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κοζανιτών Χαλκιδικής «Ο Άγιος Νικάνωρ» με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Τζέλλο, ο οποίος και τους ξενάγησε σε διάφορα αξιοθέατα. Οι κάτοικοι της Νέας Ποτίδαιας επισκέφτηκαν διαδοχικά το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και την Μονή του Οσίου Νικάνορα στην Ζάβορδα και έμειναν εντυπωσιασμένοι από τον πλούτο των εκθεμάτων και την ομορφιά του τοπίου. Στην συνέχεια γευμάτισαν σε εστιατόριο στην Τοπική Κοινότητα Νεραΐδας του Δήμου Σερβίων -Βελβενδού και απόλαυσαν την θέα προς την Λίμνη Πολυφύτου και τα Πιέρια. Η επίσκεψη, την οποία οργάνωσε η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νέας Ποτίδαιας Χαλκιδικής κα Ρένα Πάπουλα, εντάσσεται στο πλαίσιο αλληλογνωριμίας και σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των κατοίκων της Ποτίδαιας και της Κοζάνης, αφού οι τελευταίοι διαβιούν τους καλοκαιρινούς μήνες στην Χαλκιδική.

Η Κωνσταντινούπολη και το Πατριαρχείο

Η δραστηριότητα του Συλλόγου συνεχίστηκε ακατάπαυστα… Έτσι στα τέλη Σεπτεμβρίου, διοργανώθηκε τετραήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και τα Πριγκιποννήσια του Βοσπόρου. Όλοι όσοι συμμετείχαν, είχαν τη ευκαιρία να περιηγηθούν και να δούνε από κοντά το Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Αγιά Σοφιά, τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής καθώς και διάφορα άλλα αξιοθέατα της Πόλης. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στους συμμετέχοντες, η επίσκεψη στα κατοικημένα Πριγκιποννήσια με τις 12 ελληνικές οικογένειες καθώς και στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Και τώρα στα Τζουμέρκα…
Το επόμενο ραντεβού των εξορμήσεων του Συλλόγου, έχει οριστεί για τις 22 Οκτωβρίου 2011, με διήμερη εκδρομή στα Τζουμέρκα. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής δίδονται από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Τζέλλο στο τηλ. 6973341433.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Κοζανιτών Χαλκιδικής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.