Αλώβητος από ακόμα μια δικαστική περιπέτεια βγήκε ο Ντομινίκ Στρος Καν, καθώς η Εισαγγελία του Παρισιού έβαλε στο αρχείο την υπόθεση Μπανόν, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων

Η Γαλλίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας Τριστάν Μπανόν, είχε καταγγείλει τον Στρος Καν για απόπειρα βιασμού, ωστόσο σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εισαγγελίας, το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ, έχει παραγραφεί.

Το σκεπτικό της απόφασης είναι ότι τα γεγονότα που κατήγγειλε ηΜπανόν, έγιναν το 2003, ωστόσο καταγγέλθηκαν το 2011 και δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη για σεξουαλική επίθεση, καθώς βάσει του νόμου έχει επέλθει παραγραφή.

 

 

Ο Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος εξετάστηκε κατ’ αντιπαράσταση με τη δημοσιογράφο, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες για απόπειρα βιασμού και είχε καταθέσει αγωγή κατά της Μπανόν.

Έτσι, μετά την αθώωσή του για την γνωστή υπόθεση με τις καταγγελίες της καμαριέρας, ο Στρος Καν απαλλάχθηκε και πάλι, ωστόσο είναι πολύ αργά για να διεκδικήσει το χρίσμα των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Γαλλίας.

 

www.cosmo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.