Εξελίξεις σημειώνονται στις εκλογές του ΕΒΕ Κοζάνης, καθώς ο συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορουμε» που έχει την προεδρία με πρόεδρο τον Χρήστο Σάββα, ανέδειξε τον νέο υποψήφιο πρόεδρο

Για τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 27-28 Νοεμβρίου με ενδεχόμενη παράταση μιας εβδομάδας, υποψήφιος πρόεδρος του προαναφερόμενου συνδυασμού θα είναι ο Γιώγος Βαβλιάρας, έμπορος από την Αιανή, μέλος του δ.σ. του Επιμελητηρίου και δημοτικός σύμβουλος Κοζάνης, εκλεγείς με τον συνδυασμό της Άννας Νανοπούλου. Αυτό αποφασίστηκε προχτές σε σύσκεψη του συνδυασμού, η οποία πραγματοποιήθηκε εν όψει των επικείμενων εκλογών, με πρωτοβουλία του αρχηγού του συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και προέδρου του ΕΒΕ Χρήστου Σάββα, με αντικείμενο την προετοιμασία του συνδυασμού για τις εκλογές που ακολουθούν.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού, «ο Χρήστος Σάββας ανακοίνωσε την επιθυμία του να μην ηγηθεί του συνδυασμού για προσωπικούς λόγους. Μετά από γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών του συνδυασμού (εκλεγμένων και μη), με εκφρασμένη την ανησυχία όλων για τις δυσκολίες που διέρχεται ο επιχειρηματικός κόσμος και την ανάγκη για ενότητα και δράση χωρίς κομματικές αντιπαραθέσεις, ομόφωνα αποφασίστηκε από τους παρευρισκομένους να τεθεί επικεφαλής του συνδυασμού «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» ο Γιώργος Βαβλιάρας, μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, στο πρόσωπο του οποίου διαφυλάσσεται η ενότητα, η συνέχεια και η ανεξαρτησία του συνδυασμού μας.
Ο Χρήστος Σάββας επιβεβαιώνοντας την αμέριστη στήριξή του στις αρχές και τα πιστεύω του συνδυασμού, μας δήλωσε την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Γ. Βαβλιάρα.
Καλούμε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο να αγκαλιάσει και να στηρίξει την προσπάθειά μας».
Η υποψηφιότητα του Γ. Βαβλιάρα που θα διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο, δημιουργεί νέα δεδομένα στην εκλογική μάχη των επαγγελματοβιοτεχνών και την ανάδειξη των εκπροσώπων τους στο ΕΒΕ Κοζάνης. Είναι η δεύτερη επίσημη υποψηφιότητα, μετά την δεδηλωμένη υποψηφιότητα του Κώστα Κυριακίδη, ο οποίος επίσης προέρχεται από τον ίδιο συνδυασμό, αλλά ανακοίνωσε ότι κατέρχεται υποψήφιος για την προεδρία.
Υπενθυμίζεται ότι αναμένονται τα νεώτερα, ίσως μέχρι αύριο, για την εξέλιξη που θα έχει η σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κοζάνης της ΝΔ, κατά την οποία είχαν υποβάλει υποψηφιότητες για την προεδρία οι Γιάννης Γκατζόφλιας, Μαρία Ασμανίδου και Κυριάκος Παναγιωτίδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος συμμετείχε στην προαναφερόμενη σύσκεψη του συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και δήλωσε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα Βαβλιάρα, επομένως αποσύρει τη δική του υποψηφιότητα. Παρούσα ήταν και η Μ. Ασμανίδου, η οποία όμως είχε αποχωρήσει πριν από την έκδοση απόφασης του συνδυασμού, οπότε δεν ξεκαθάρισε τη στα΄ση που θα κρατήσει. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον Γ. Γκατζόφλια, να εξακολουθεί να σκέπτεται σοβαρά την κάθοδό του ως υποψήφιος πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης. Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν εντός των προσεχών ημερών, χωρίς να αποκλείεται η εμφάνιση κι’ άλλων υποψηφιοτήτων για την προεδρία.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.