Με… κεραυνό του Φωτάκη στο 79′ και εξαιρετικό πλασέ του Χαριστέα στο 85′, η Ελλάδα ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 με το γκολ του Ταργκαμάτζε στο 19′ και νίκησε 2-1!

Η Εθνική μας ομάδα μπορεί να μην έπιασε σπουδαία απόδοση, αλλά πήρε αυτό που ήθελε στην Γεωργία και επιστρέφει στην Ελλάδα με το εισιτήριο της τελικής φάσης του EURO 2012 που θα γίνει σε Πολωνία και Ουκρανία στις αποσκευές της.

Η Ελλάδα με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο και με γκολ των Φωτάκη και Χαριστέα πήρε τη νίκη με 2-1 επί της Γεωργίας και κατέκτησε πανηγυρικά την πρώτη θέση στον 6ο προκριματικό όμιλο και θα είναι το καλοκαίρι σε ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού το τέταρτο (3 EURO και 1 Παγκόσμιο) από το 2004 και μετά.

Η Εθνική μας ομάδα στο πρώτο ημίχρονο μπήκε δυνατά και με σκοπό να σημειώσει ένα γκολ, παρά να κρατήσει το ισόπαλο αποτέλεσμα το οποίο την βόλευε. Στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους τα κατάφερε, ωστόσο σε μια αδράνεια της άμυνας σε στημένη φάση δέχθηκε το γκολ.

Αδράνησε η άμυνα σε μια φάση

Η Εθνική μας ξεκίνησε τον αγώνα και είχε την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να δημιουργήσει τις ευκαιρίες για το γκολ, το οποίο τελικά ήρθε από την πλευρά της Γεωργίας σε μια αδράνεια της Ελληνικής άμυνας.

Στο 19′, λοιπόν ο Ταργκαμάτζε εκτέλεσε φάουλ από την αριστερή πλευρά, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Τζόρβα για να γίνει το 1-0 για την ομάδα του Κετσπάγια.

Στην συνέχεια η Ελλάδα άρχισε να πιέζει για να φτάσει στην ισοφάριση και έχασε τρεις καλές ευκαιρίες. Στο 28′ ο Χαριστέας έκανε την πάσα στον Σπυρόπουλο, αυτός γύρισε τη μπάλα στον Κατσουράνη που έκανε το σουτ άμεσα, αλλά ο Ρεβισβίλι απόκρουσε προσωρινά.

Στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα έφτασε με παρεμβολή του Βύντρα στον Κατσουράνη, αυτός έκανε τη σέντρα, ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απομάκρυνε και ο Γκέκας από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα ψηλά πάνω από την εστία των Γεωργιανών.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (32′), ο Βύντρα πήρε τη μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, έφτασε έξω από την περιοχή της Γεωργίας, έκανε το δυνατό συρτό σουτ στην κίνηση, το οποίο απομάκρυνε σε κόρνερ με υπερένταση ο Ρεβισβίλι.

Στο 39′, ο Καραγκούνης με σέντρα από εκτέλεση φάουλ έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή της Γεωργίας, ο Ρεβισβίλι έδιωξε προσωρινά, η μπάλα έφτασε στον Σπυρόπουλο, ο οποίος έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα, πρόλαβε ο Κισανισβίλι και την απομάκρυνε.

Ανατροπή και πρόκριση

Στο δεύτερο μέρος όλοι περίμεναν να μπει η Εθνική μας ακόμη πιο δυνατά για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει και φυσικά την πρόκριση, αλλά οι Γεωργιανοί είχαν άλλη άποψη και έκαναν δύο ευκαιρίες για να φτάσουν και σε άλλο γκολ.

Στο 46′, ο Ταργκαμάτζε δεξιά στην Ελληνική άμυνα, έκανε το δυνατό σουτ, ο Τζόρβας απέκρουσε και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος απομάκρυνε τη μπάλα μακριά.

Στο 52′, ένα μακρινό σουτ από τον Κατσουράνη, ο Ρεβισβίλι δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει τη μπάλα σταθερά.

Η Γεωργία έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 58′, όταν από κόρνερ του Ταργκαμάτζε, ο Τζόρβας έκανε λάθος έξοδο, η μπάλα κόντραρε στον Αμισουλασβίλι πήρε κατεύθυνση προς την Ελληνική εστία, αλλά ο Σπυρόπουλος απομάκρυνε πριν αυτή περάσει την γραμμή.

Στο 67′, ένα ακόμη μακρινό σουτ του Κατσουράνη, ο Ρεβισβίλι έδιωξε με δυσκολία κρατώντας το 1-0 για την Γεωργία.

Ο Φερνάντο Σάντος βάζοντας στον αγώνα τους Φωτάκη και Αθανασιάδη θέλησε να κλείσει ακόμη περισσότερο τπους Γεωργιανούς στα καρέ τους και τα κατάφερε.

Στο 78′ ο Φωτάκης δοκίμασε το μακρινό σουτ, με τον Ρεβισβίλι να διώχνει σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό, πάλι ο Φωτάκης έκανε το μακρινό σουτ και αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-1 για την Εθνική μας.

Η Ελλάδα δεν σταμάτησε και εκεί και πέντε λεπτά πριν από την λήξη του αγώνα έκανε την ολική ανατροπή. Στο 85′, από πάσα του Κατσουράνη, ο Άγγελος Χαριστέας στην επιστροφή του στην Εθνική ομάδα με ωραίο δεξί πλάσε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Γεωργίας για να κάνει το 1-2.

ΓΕΩΡΓΙΑ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ρεβισβίλι, Κάσια, Αμισουλασβίλι, Καλάτζε, Γκριγκαλασβίλι (50′ Ιασβίλι), Κανκάβα (42′ λ.τ. Λομπιανίτζε), Χιζανισβίλι, Ταργκαμάτζε, Μαρτσβαλάτζε, Μιχελίτζε (65′ Γκουρούλι), Κομπιασβίλι

Στον πάγκο: Κβασβάτζε, Χουμπούτια, Γκριγκαλάβα, Ντβαλισβίλι

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Βύντρα, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Τζιόλης (56′ Φωτάκης), Χαριστέας, Σαλπιγγίδης (68′ Αθανασιάδης), Γκέκας

Στον πάγκο: Χιώτης, Κονέ, Μάκος, Πέτσος, Μαλεζάς, Σκόνδρας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)
ΒΟΗΘΟΙ: Ντι Λιμπερατόρε, Ντι Φιόρε (Ιταλία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Μικέιλ Μέσκι»

Κίτρινες κάρτες: Κανκάβα (16′, Γεωργία), Μιτσεντλίζε (22′, Γεωργία), Ταργκαμάτζε (61′, Γεωργία)-Σπυρόπουλος (43′, Ελλάδα), Αθανασιάδης (74΄, Ελλάδα)

Σκόρερ: Ταργκαμάτζε (19′, Γεωργία)-Φωτάκης (79′, Ελλάδα), Χαριστέας (85′, Ελλάδα)

www.sport24.gr

 

Τα αποτελέσματα της προκριματικής φάσης του EURO 2012

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Γερμανία-Βέλγιο 3-1
Τουρκία-Αζερμπαϊτζάν 1-0
Καζακστάν-Αυστρία 0-0

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Ρωσία-Ανδόρα 6-0
Ιρλανδία-Αρμενία 2-1
ΠΓΔΜ-Σλοβακία 1-1

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Ιταλία-Β. Ιρλανδία 3-0
Σλοβενία-Σερβία 1-0

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Γαλλία-Βοσνία 1-1
Αλβανία-Ρουμανία 1-1

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Σουηδία-Ολλανδία 3-2
Ουγγαρία-Φινλανδία 0-0
Μολδαβία-Σαν Μαρίνο 4-0

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Κροατία-Λετονία 2-0
Γεωργία-ΕΛΛΑΔΑ 1-2
Μάλτα-Ισραήλ 0-2

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Ελβετία-Μαυροβούνιο 2-0
Βουλγαρία-Ουαλία 0-1

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Νορβηγία-Κύπρος 3-1
Δανία-Πορτογαλία 2-1

9ος ΟΜΙΛΟΣ
Ισπανία-Σκοτία 3-1
Λιθουανία-Τσεχία 1-4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.