Στο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας στις 19 Οκτωβρίου, προχωρούν οι έμποροι της περιφέρειας, διαμαρτυρόμενοι για οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Στη λήψη απόφασης συγκεκριμένων δράσεων ενάντια στα πολύ άδικα οικονομικά μέτρα τα οποία δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στις ελληνικές μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.
Υπήρξε ταύτιση απόψεων ανάμεσα στα μέλη του Συμβουλίου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική οικονομία. Κατέστη σαφές ότι απαιτείται άμεση λήψη δράσης από όλους τους φορείς εκπροσώπησης της αγοράς, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω συρρίκνωση στα εισοδήματα επιχειρηματιών και καταναλωτών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας στις 19 Οκτωβρίου. Καλεί τους συναδέλφους εμπόρους να συμμετάσχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί από την ΕΣΕΕ και οι οποίες θα κορυφωθούν με το κλείσιμο των καταστημάτων τους στις 19 Οκτωβρίου.
Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη τύπου σε συνεργασία με άλλους φορείς όπου θα παρουσιαστεί η αφίσα που θα διανεμηθεί σε όλες τις επιχειρήσεις, με στόχο να μεταφερθεί σε περισσότερους συναδέλφους την αναγκαιότητα συμμετοχή τους στο κλείσιμο των καταστημάτων μας αλλά και στους καταναλωτές τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις μας.
Είναι απαραίτητο οι ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ενωμένες να μεταφέρουν το μήνυμα για την αλλαγή πολιτικής, η οποία είναι και η μόνη προϋπόθεση για την υπέρβαση της ύφεσης. Η άμεση και οργανωμένη αντίδραση του εμπορικού κόσμου καθίσταται σε αυτή τη φάση απολύτως επιτακτική εάν θέλουμε να υπάρξει μέλλον για την ελληνική αγορά.

 

ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.