Κατά την διάρκεια των στάσεων εργασίας και των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων και συνηγόρων…

Απεργιακές κινητοποιήσεις για αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Συγκεκριμένα εξήγγειλαν δυο εικοσιτετράωρες απεργίες, για σήμερα Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και για την Τετάρτη 12 του μηνός, και στάσεις εργασίας 8:00-11:00 και 15:00-18:00 στις 11, 13 και 14 Οκτωβρίου.

«Η κατάσταση στις φυλακές έχει φτάσει σε εξαιρετικά επικίνδυνο επίπεδο», καθώς «παρουσιάζεται πλήρη υποστελέχωση σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις ειδικότητες της υπηρεσίας, με τεράστια οργανικά κενά που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν το 60%», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Κατά την διάρκεια των στάσεων εργασίας και των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων και συνηγόρων, καθώς και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων. Αντίθετα, θα γίνονται κανονικά οι αποφυλακίσεις, οι μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, τα δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 18μήνου, οι τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών.

Προς απεργία και οι δικηγόροι
Σε πενθήμερη πανελλαδική αποχή, από την ερχόμενη Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, προσανατολίζονται οι δικηγόροι, σε περίπτωση που η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν δεσμευτεί ότι δεν θα μεταφέρει δικαστική ύλη στους συμβολαιογράφους, όπως είναι τα συναινετικά διαζύγια, η έκδοση διαταγών πληρωμής, κ.λπ.

Κατά την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της αποφασίστηκε να ζητήσουν από τον υπουργό Δικαιοσύνης, να συναντηθούν άμεσα προκειμένου να συζητήσουν το θέμα και σε περίπτωση που δεν γίνει συνάντηση ή δεν υπάρξει η γραπτή δήλωση, οι δικηγόροι της Ελλάδος θα απέχουν από τα καθήκοντα τους 13-19 Οκτωβρίου.

Επίσης, η Ολομέλεια σε ανακοίνωσή της, διαπιστώνει ότι «και ο νόμος για την δήθεν απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, ο οποίος ψηφίστηκε παρά την αντίθεση των δικηγόρων, δεν εφαρμόζεται από το ίδιο το κράτος, αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί τα Π.Δ. που προβλέπονται από αυτόν».

Κατά τις εργασίες της Ολομέλειας παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Χαράλαμπός Αθανασίου, ο οποίος ξεκαθάρισε στους δικηγόρους ότι η έκδοση των συναινετικών διαζυγίων δεν μπορεί να ανατεθεί στους συμβολαιογράφους ενώ ως προς τη μεταφορά των προσημειώσεων ακινήτων για την λήψη δανείων, ο πρόεδρος της ΕΔΕ επισήμανε, ότι η παραμονή τους στα δικαστήρια (όπως ισχύει σήμερα) δεν δημιουργεί πρόβλημα καθυστερήσεων στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.