Ο «βασιλιάς» στοχεύει να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Εικόνες από τη ζωή του σπουδαίου ΠελέΠριν από περίπου έναν χρόνο κυκλοφόρησε μια κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους με θέμα την επιστροφή του Πελέ στην αγωνιστική δράση, προκειμένου να πετύχει ακόμη ένα γκολ με την εθνική Βραζιλίας. Φαίνεται ότι ο νυν πρόεδρος της Σάντος, της ομάδας στην οποία μεγαλούργησε πριν από μισό αιώνα ο 71χρονος μάγος της μπάλας, πήρε στα σοβαρά το σουρεαλιστικό σενάριο της ταινίας και ανακοίνωσε ότι θα κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι του για να αγωνιστεί ο Πελέ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που θα διεξαχθεί στην Ιαπωνία στο διάστημα 8-18 Δεκεμβρίου!

Οταν ο κ. Λουίς Αλβάρο ντε Ολιβέιρα Ριμπέιρο έκανε γνωστό το σχέδιό του να εμφανίσει έστω και για πέντε λεπτά τον Πελέ και πάλι με τη φανέλα της Σάντος, ακούστηκε ως αστείο  και ως διαφημιστικό κόλπο. Τώρα όμως, το αστείο μοιάζει να σοβαρεύει και να μετατρέπεται σε διαφημιστική υπερπαραγωγή, καθώς στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, εκτός από τη Σάντος συμμετέχει και η Μπαρτσελόνα και κατ’ επέκταση είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί το σενάριο ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών συναντά τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του σήμερα Λιονέλ Μέσι και αγωνιζόμενος στο πλάι ενός εκ των αποκαλούμενων διαδόχων του, του Νεϊμάρ.

«Ο Πελέ ήταν θετικός στην ιδέα» είπε ο κ. Ριμπέιρο στον ραδιοφωνικό σταθμό «Globo» και συμπλήρωσε: «Εχω μιλήσει και στον προπονητή μας και δεν έχει πρόβλημα. Σκοπός μας είναι να δώσουμε και πάλι τη φανέλα με το νούμερο 10 στον Πελέ».

Αναφέροντας το σκεπτικό του, ο πρόεδρος της Σάντος εξήγησε ότι «ο Πελέ έχει κατακτήσει τρεις φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική ομάδα (1958, 1962, 1970), ωστόσο με τη Σάντος έχει κατακτήσει μόλις δύο φορές το Διηπειρωτικό (1962, 1963). Τώρα 48 χρόνια αργότερα θα έχει την ευκαιρία να το κατακτήσει και αυτό τρεις φορές».

Βέβαια για να πραγματοποιηθεί το πλάνο του κ. Ριμπέιρο, θα πρέπει να υπάρξει και η απαραίτητη άδεια της FIFA, η οποία βέβαια χρειάζεται λίγη διαφήμιση της διοργάνωσης που μέχρι τώρα δεν συγκαταλέγεται στα καλύτερα «προϊόντα» της…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.