Οι προσφυγές των δύο ΠΑΕ θα εκδικαστούν στις 18 Οκτωβρίου

ΕΠΟ: Νέα αναβολή για Λάρισα και ΠανσερραϊκόΝέα αναβολή πήρε η εκδίκαση των αιτήσεων της Λάρισας και του Πανσερραϊκού στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Οι προσφυγές των δύο ΠΑΕ θα εκδικαστούν στις 18 Οκτωβρίου, με την ελπίδα (για τις δυο ομάδες) ότι μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στις υπόλοιπες δικαστικές εκκρεμότητες που αφορούν τους συλλόγους που συμμετέχουν στη Σούπερ Λίγκα.

Οι εφέσεις για Αστέρα Τρίπολης, ΟΦΗ και Θρασύβουλο…

Την Πέμπτη οι εφέσεις για Αστέρα Τρίπολης, ΟΦΗ και ΘρασύβουλοΤην ερχόμενη Πέμπτη (6/10) στις 12 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ προκειμένου να συζητήσει τις εφέσεις που εκκρεμούν στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων. Συγκεκριμένα θα εξεταστούν:

1) Η έφεση της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης και του προέδρου της κ. Γιώργου Μποροβήλου, κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας με την οποία η αρκαδική ομάδα υποβιβάζεται στη Β’ Εθνική και ο πρόεδρός της τιμωρείται με τριετή στέρηση του δικαιώματος να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

2) Η έφεση του ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κ. Ανδρέα Φάκου κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας για την αθώωση της ΠΑΕ ΟΦΗ, του φερόμενου ως αφανούς μετόχου κ. Ηρακλή Νυχτάρη και του προέδρου της ΠΑΕ κ.Νίκου Μαχλά.

3) Η έφεση του ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κ. Εμμανουήλ Αντωνακάκη κατά της αθωωτικής απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ενωσης Β’ και Γ’ Εθνικής για την ΠΑΕ Θρασύβουλος, τον πρόεδρό της κ. Ιωάννη Ρόδη και τους διαιτητές κκ. Αλεξ.ΔημητρόπουλοΔημΒερρη και ΠανΚουτσουμπού.

Την Πέμπτη θα εκδοθεί και η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ στην προσφυγή που έχει καταθέσει ο Ολυμπιακός Βόλου κατά της Σούπερ Λίγκας η οποία δεν είχε ορίσει το ματς με τον Άρη για την 4η αγωνιστική. Οι Βολιώτες κατέθεσαν την Τρίτη τα υπομνήματα στην ΕΠΟ και όπως εημερώθηκαν η απόφαση αναμένεται να βγει την Πέμπτη (6/10), καθώς την Τετάρτη (5/10) έχει κηρυχθεί απεργία.

Εξάλλου, την ερχόμενη Παρασκευή (7/10) θα εκδικαστούν οι αναβληθείσες υποθέσεις των κλήσεων για οπαδικά επεισόδια, οι οποίες αφορούν τις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκας, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής.

Επ’ αυτού ιδού ένα απόσπασμα από σχετικό σχόλιο που δημοσιεύτηκε στο «Βήμα της Κυριακής» (2 Οκτωβρίου 2011) με τίτλο «Το “δεν πληρώνω” των ΠΑΕ»: «Διανύουµε την 5η αγωνιστική του (κολοβού µε 14 οµάδες) πρωταθλήµατος ποδοσφαίρου Α’ Εθνικής και ήδη πάνω από τις µισές ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας έχουν κληθεί σε απολογία από την αρµόδια Πειθαρχική Επιτροπή για οπαδικές παραβάσεις και έκτροπα. Τι ποινές έχουν επιβληθεί; Καµία, διότι δεν εκδικάστηκαν οι υποθέσεις των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών καθώς οι κατηγορούµενες ΠΑΕ ζήτησαν και πήραν αναβολή!

Πού το µεµπτόν; Βοά η ποδοσφαιρική πιάτσα ότι οι εν λόγω αναβολές ζητήθηκαν και δόθηκαν όχι λόγω (των δηλωθέντων) κωλυµάτων των συνηγόρων υπεράσπισης αλλά προκειµένου να πιεστεί η ηγεσία της ΕΠΟ για δραστικές εκπτώσεις στις ταρίφες των προστίµων».

Να σημειωθεί πάντως ότι Λάρισα και Πανσερραϊκός περιμένουν τη δικαίωσή τους πιθανόν και νωρίτερα, καθώς για την ερχόμενη Τρίτη 11/10 η διοργανώτρια αρχή έχει προγραμματίσει συνεδρίαση με θέμα την κάλυψη των θέσεων του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής.

Υπενθυμίζεται ότι η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός έχουν προσφύγει στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο εναντίον των αποφάσεων της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ σχετικά με την αφαίρεση βαθμών (αντί υποβιβασμού) του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.

 

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.