“Δε θα γίνουμε καταδότες των παιδιών μας”

Οι μαθητικοί αγώνες φουντώνουν. Με καταλήψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κλεισίματα δρόμων οι μαθητές μας διεκδικούν το αυτονόητο: Το δικαίωμα στη ζωή, στη μόρφωση.

Η κυβέρνηση μιλάει για οργανωμένες μειοψηφίες, για υποκινητές, για «συγκεκριμένες κινήσεις και συγκεκριμένα σχολεία που κάνουν καταλήψεις». Χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τις χαμένες διδακτικές ώρες (συνέντευξη τύπου Ά. Διαμαντοπούλου 29/9/2011) και στέλνει εγκύκλιο για την «αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών» για να φοβίσει τους μαθητές.

Ποιος όμως στ’ αλήθεια κλείνει τα σχολεία;

Δεν είναι η βάρβαρη πολιτική, που στερεί ακόμα και τα βιβλία; Που αδειάζει τα σχολεία από εκπαιδευτικούς; Που αφήνει τα σχολεία χωρίς χρήματα, χωρίς πετρέλαιο;

Στα Δημοτικά που δεν γίνονται καταλήψεις δεν χάνονται διδακτικές ώρες;;;

«Αυτοί που μας κλέψανε το βιβλίο από το χέρι μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι» (Μπρεχτ).

Η κυβέρνηση οργανώνει και καθοδηγεί την ανοιχτή τρομοκρατία και την καταστολή των μαθητικών αγώνων. Να ποιος δίνει τη γραμμή για να χτυπιούνται οι μαθητές μας: «Οι Διευθυντές οφείλουν αμέσως να ειδοποιούν τις αρχές γιατί οι καταλήψεις ενέχουν κινδύνους…Φυσικά, υπάρχουν και εκπαιδευτικοί οι οποίοι λήγουν τις καταλήψεις σε μία μέρα γιατί αναγνωρίζουν τη σημασία του μαθήματος…υπάρχουν Διευθυντές που δεν επιτρέπουν να γίνουν καταλήψεις στα σχολεία τους μπαίνουν μπροστά και ανοίγουν τα σχολεία» (συνέντευξη τύπου Ά. Διαμαντοπούλου 29/9/2011)!!!

Σαν έτοιμος από καιρό, ο γνωστός εισαγγελέας Τέντες με εγκύκλιο που απέστειλε χαρακτηρίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις «εγκλήματα που διώκονται αυτεπάγγελτα και είναι αυτονόητη η παρέμβαση των αστυνομικών αρχών». Θέλει τους εκπαιδευτικούς να παίξουν το ρόλο του χαφιέ, αφού «πρέπει να ζητείται η συμβολή των εκπαιδευτικών του σχολείου οι οποίοι κατά κανόνα γνωρίζουν την ταυτότητα όσων πρωτοστατούν στις καταλήψεις»!!! Απειλεί ακόμα και τους γονείς των μαθητών με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου!!!

Σαν έτοιμοι από καιρό ορισμένοι διευθυντές σχολείων, δήθεν «αγανανακτισμένοι γονείς», στελέχη κατά κύριο λόγο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ καταφεύγουν ακόμα και στη χρήση σωματικής βίας απέναντι στα παιδιά.

Στο 2ο ΓΕΛ Γαλατσίου ο υποδιευθυντής έσπασε το νάρθηκα μαθήτριας, προξενώντας σοβαρές κακώσεις στο χέρι της!!! Στο 4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης «αγανακτισμένος γονιός» έσπασε με κόφτη αλυσίδας τον καρπό μαθητή!!! Στο 3ο Γυμνάσιο Αχαρνών, ο διευθυντής του σχολείου, υποψήφιος της ΠΑΣΚ, προπηλάκισε μαθητή!!! Στα Γιάννενα, ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ν. Ιωαννίνων, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚ απείλησε τους μαθητές του σχολείου του, με αποβολή μιας ημέρας, γιατί υπέπεσαν … στο «σφάλμα» να συμμετέχουν στη μαθητική κινητοποίηση της 20ής Σεπτεμβρίου!!! Προειδοποιούμε την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, όλους τους μηχανισμούς καταστολής, κρατικούς και μη:

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές μας. Καμιά επίθεση σε μαθητή δεν θα μείνει αναπάντητη.

Οι εκπαιδευτικοί που ασκούν κάθε είδους βία στους μαθητές δεν έχουν σχέση με το ρόλο του παιδαγωγού.

Οι διευθυντές που καλούν την αστυνομία, καταδίδουν ή χτυπούν μαθητές δεν έχουν θέση στα συνδικάτα, είναι απέναντι μας.

Απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει πίσω οποιαδήποτε εγκύκλιο που τρομοκρατεί τους μαθητές. Να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Οι μαθητές αντιδρούν στη βαρβαρότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στα σπίτια τους και στο σχολείο τους και καλά κάνουν. Έτσι θέλουμε τα παιδιά μας. Όρθια!!! Μαχητές!!!

Κανείς εκπαιδευτικός να μην τσιμπήσει στην άποψη που λέει οι «μαθητές είναι χαβαλέδες, η κατάληψη δεν είναι αγώνας, θέλουν να λουφάρουν, κάθε χρόνο τα ίδια κάνουν». Τα παιδιά χτυπιόνται σήμερα από παντού, πολλά υποσιτίζονται, άλλα έχουν τη ΔΕΗ κομμένη, τους γονείς τους άνεργους!!!

Ο αυταρχισμός και η καταστολή θα πέσουν στο κενό!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.