Κρίσιμες αποφάσεις για την εκταμίευση της 6ης δόσης καλείται να λάβει το απόγευμα της Κυριακής η κυβέρνηση

Υπουργικό: Στην τελική ευθεία εφεδρεία και προϋπολογισμόςΚρίσιμες αποφάσεις για την εκταμίευση της 6ης δόσης από το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας καλείται να λάβει το απόγευμα της Κυριακής το Υπουργικό Συμβούλιο. Η εργασιακή εφεδρεία και το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012 είναι τα δύο θέματα επί των οποίων πρέπει να καταλήξουν τα μέλη της κυβέρνησης ώστε να προχωρήσει η τρόικα στη σύνταξη της έκθεσής της για την αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή πιθανότατα τη Δευτέρα, ενώ για το θέμα της εφεδρείας πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε μία καταρχήν συμφωνία με τους ελεγκτές για έξοδο από το Δημόσιο όσων πλησιάζουν στη σύνταξη ή όσων έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας για σύνταξη και παραμένουν ακόμη στις θέσεις τους.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που βγαίνουν άμεσα στην εφεδρεία θα προέρχονται από τον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και από τους ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την περσινή απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, ο αριθμός αυτών που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 60 ετών και άνω είναι πάνω από 43.000. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο.

Ωστόσο, εάν δεν γίνει εφικτό να συμπληρωθεί ο αριθμός των 30.000 «εφέδρων» δημοσίων υπαλλήλων με βάση το ηλικιακό κριτήριο, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε απολύσεις μέσω της κατάργησης φορέων και οργανικών θέσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.