Πάνε κι έρχονται τα μηνύματα «αγάπης» των πολιτών προς το πρόσωπο της κυβέρνησης μέσω της νέας υπηρεσίας sms για την απαλλαγή από το χαράτσι στα ακίνητα

Μετά τις συγκεντρώσεις στις πλατείες, το κάψιμο των «χαρατσόχαρτων», το μήνυμα στο 54160 λειτουργεί ως υπηρεσία για να διοχετευτεί η συσσωρευμένη οργή στο πρόσωπο του κυβερνητικού επιτελείου. Οι πολίτες στολίζουν μέσω του sms με «γαλλικά» την κυβέρνηση για τη απίστευτη φορολαίλαπα που έχει εξαπολύσει εναντίον τους.

Αλλωστε, μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να εκληφθεί η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείο Οικονομικών -αυτού δηλαδή με τον πιο βαρύνοντα ρόλο-, η οποία καλεί τους πολίτες που είναι ανάπηροι, άνεργοι ή πολύτεκνοι να στείλουν έως τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ένα σύντομο γραπτό μήνυμα με τα στοιχεία τους μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, προκειμένου να εξαιρεθούν από το ενιαίο τέλος ακινήτων.

Η ανακοίνωση λοιπόν είχε την ανάλογη ανταπόκριση από τους πολίτες, οι οποίοι την εξέλαβαν ως ένα ακόμη δείγμα του μαύρου χιούμορ που διαθέτει η κυβέρνηση, και έτσι από χθες κατακεραυνώνουν το σύστημα με οργισμένα μηνύματα και περιλούζουν κυβέρνηση και τρόικα με φράσεις αγανάκτησης. Μάλιστα, η αρμόδια υπηρεσία θα χρειαστεί αρκετό χρόνο να ξεδιαλύνει την κατάσταση, καθώς το σύστημα μπερδεύει τα «σωστά» με τα «λάθος» μηνύματα.

Το ουσιαστικό πρόβλημα βέβαια παραμένει, καθώς οι φορολογούμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες είναι υποχρεωμένοι να αποκτήσουν επαφή με την τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας, άσχετα με το αν είναι ηλικιωμένοι, ζουν σε κάποιο χωριό και δεν έχουν κάποιον να τους μυήσει στον κόσμο των sms.

Οπως περιγράφει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, όσοι απαλλάσσονται από το ενιαίο τέλος ακινήτων, δηλαδή οι μακροχρόνια άνεργοι και όσοι έχουν επιδοτηθεί από το Ταμείο Ανεργίας για τουλάχιστον έξι μήνες το τελευταίο δωδεκάμηνο, οι τυφλοί και οι ανάπηροι με ποσοστό ανεργίας άνω του 80%, θα πρέπει έως τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου να αποστείλουν sms στον πενταψήφιο αριθμό 54160 με κόστος μηνύματος 0,11 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Στο μήνυμα θα πρέπει να γράψουν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και τον αριθμό παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος. Οποιοι στείλουν το μήνυμα θα λάβουν τον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ με μειωμένο τέλος ακινήτων, που αναλογεί στις ευπαθείς οικονομικά ομάδες.

Νεκταρία Σταμούλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.