Προβολές για το Εθνικό Πάρκο και τα πουλιά…

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου–Αώου και Πίνδου, συμμετέχοντας στην φετινή «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2011», που συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε.), διοργανώνει δύο παράλληλες εκδηλώσεις   την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 10:00 – 14:00, στα Κέντρα Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου των Ασπραγγέλων Ζαγορίου και των Μαυραναίων Γρεβενών.

Οι  εκδηλώσεις απευθύνονται σε όλους όσους θέλουν να ενημερωθούν και να γνωρίσουν καλύτερα… τα πουλιά και τις αξίες της φύσης γενικότερα. Περιλαμβάνουν: παρουσιάσεις – προβολές για το Εθνικό Πάρκο και τα πουλιά, παρατήρηση πουλιών με συνοδούς ορνιθολόγους (κιάλια, τηλεσκόπιο κ.ά.), κατασκευή φωλιών και ταϊστρών και περιβαλλοντικά παιχνίδια για παιδιά.

Η Γιορτή των Πουλιών γιορτάζεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 30 Ευρωπαϊκές χώρες, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, και αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν τα πουλιά και τους βιοτόπους τους. Ειδικότερα φέτος η γιορτή εστιάζεται στα μεταναστευτικά πουλιά και στην ανάγκη προστασίας τους.

Περιμένουμε με χαρά μικρούς και μεγάλους, να συμμετάσχουν μαζικά στη σημαντική αυτή πανευρωπαϊκή γιορτή και να απολαύσουν ένα πρωινό γνωριμίας με τη φύση και τον κόσμο των πουλιών.

Για περισσότερες πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Πληροφόρησης Ασπραγγέλων, στο τηλ. 26530 22241 στο Κέντρο Πληροφόρησης Μαυραναίων στο τηλέφωνο 24623 51609 καθώς και στα τηλέφωνα του Φορέα Διαχείρισης  26530 22241 και 22245.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.