Οι οφειλές της ΑΕΚ  στο στάδιο ανέρχονταν σε 275.000 ευρώ από τα περσινά πλέι οφ και τα πρώτα παιχνίδια της νέας περιόδου

http://nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/EDF30BE73133E3C09774B63BDFD00A2E.jpgΑφού οι προφορικές συζητήσεις και οι συμφωνίες που έγιναν το τελευταίο διάστημα δεν κατέληξαν σε αποτέλεσμα – υπογραφή νέας σύμβασης – η διοίκηση του ΟΑΚΑ απέστειλε την Παρασκευή τελεσίγραφο στην ΑΕΚ. Με το οποίο ζητά από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ να εξοφλήσει τις τρέχουσες οφειλές της, που φτάνουν τα περίπου 275.000 ευρώ και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην υπογραφή νέας συμφωνίας για τη χρήση του Ολυμπιακού Σταδίου από την ΑΕΚ.

Το τελεσίγραφο της διοίκησης του ΟΑΚΑ έληγε χτες και από σήμερα δεν αποκλείεται να δρομολογηθούν εξελίξεις με όλα τα σενάρια ανοικτά. Μεταξύ των σεναρίων περιλαμβάνεται και η διακοπή της χρήσης του Σταδίου από την ΑΕΚ.

Την περασμένη άνοιξη, η ΑΕΚ συμφώνησε με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ να εκχωρήσει στην τελευταία τα προβλεπόμενα έσοδά της από τη συνεργασία της με την ΟΠΑΠ ΑΕ (διαφήμιση στις φανέλες), προκειμένου να τακτοποιηθεί το χρέος ύψους 585.000 ευρώ που είχε.

Το ΟΑΚΑ έχει λαμβάνειν από την ΟΠΑΠ 285.000 ευρώ τον Νοέμβριο. Για τα υπόλοιπα 300.000 ευρώ – από τα 585.000 – στο Στάδιο περιμένουν το αν και πότε η διοίκηση της ΑΕΚ θα υπογράψει τις νέες ρήτρες βίας που έχει θέσει ο ΟΠΑΠ, έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ Οργανισμού και ΠΑΕ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Το τελευταίο διάστημα διοικητικά στελέχη του ΟΑΚΑ είχαν αρκετές επαφές με τη διοίκηση της ΑΕΚ προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να υπογραφεί νέα σύμβαση για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στην Ενωση. Η τελευταία ζητούσε εκπτώσεις στο κόστος χρήσης, όμως, παρά το γεγονός πως υπήρξε προφορική συμφωνία, αυτή ουδέποτε υλοποιήθηκε.

Τα προβλήματα της ΑΕΚ με το ΟΑΚΑ δεν είναι καινούργια. Μάλιστα στη διάρκεια της περσινής σεζόν είχε ακουστεί η φήμη ότι η ΑΕΚ μπορεί να φύγει από το Ολυμπιακό Στάδιο και να αγωνίζεται στη Ριζούπολη. Φήμη όμως που δεν επιβεβαιώθηκε.
Ετσι πάντως όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, η αποχώρηση της ΑΕΚ από το ΟΑΚΑ ίσως να είναι επιβεβλημένη.

Δημήτρης Δοντάς

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», σχετικά με την οφειλή της ΑΕΚ προς το ΟΑΚΑ, έφερε την αντίδραση της ΠΑΕ, η οποία τονίζει ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για έξωση από το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τόνιζαν κύκλοι της ΠΑΕ, σήμερα δόθηκαν και κάποια χρήματα έναντι της οφειλής, που βάζει ΑΕΚ και διοίκηση του ΟΑΚΑ σε νέο κύκλο διαπραγματεύσεων και σε πολύ καλύτερο κλίμα.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.