Με φόντο το νέο ιστορικό ρεκόρ τουριστικών αφίξεων και εσόδων, γιορτάζει σήμερα η Ελλάδα την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η οποία είναι αφιερωμένη στη σύνδεση των πολιτισμών, αποτελώντας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να σημειωθεί ο ρόλος του τουρισμού σε παγκόσμια κλίμακα στην επικοινωνία των πολιτισμών και των λαών.

«Χάρη στον τουρισμό, εκατομμύρια άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτισμούς έρχονται σε επαφή σε όλο τον κόσμο», τονίζει ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Taleb Rifai και εστιάζοντας στο μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού τονίζει ότι «η αλληλεπίδραση αυτή μεταξύ των ανθρώπων διαφορετικής κουλτούρας και τρόπου ζωής αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία στην αναβάθμιση της ανοχής, του σεβασμού και της αμοιβαίας κατανόησης».

Την προηγούμενη χρονιά 940 εκατ. τουρίστες ταξίδεψαν σε διαφορετικά μέρη από τη χώρα τους, γνωρίζοντας νέους κόσμους και πολιτισμούς. Αυτή ακριβώς την προσέγγιση των ταξιδιωτών με το διαφορετικό είναι που εορτάζει η αυριανή ημέρα, η οποία στοχεύει στην διεύρυνση της αντίληψης των αξιών της πολιτισμικής ποικιλότητας.

Φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στην αιγυπτιακή πόλη Ασουάν, όπου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εργασίες μιας υψηλού επιπέδου ομάδας προβληματισμού (Think Tank) από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς του τουρισμού, ακαδημαϊκούς και ανθρώπους των ΜΜΕ, οι οποίοι θα εξετάσουν το ρόλο του τουρισμού στην οικοδόμηση της κατανόησης, του σεβασμού και της ανοχής σε όλο τον κόσμο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου και σκοπός της είναι να προωθήσει τη σημασία του τουρισμού στον κόσμο σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δράσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.