Οι απαγωγείς εκμεταλλεύθηκαν έναν διαγωνισμό στο Facebook για να την παρασύρουν – Δείτε τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Κωνσταντίνο Τσακνάκη..

Απελευθερώθηκε η 22χρόνη που είχε απαχθεί στην ΚαστοριάAίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας 22χρονης στην Καστοριά, η οποία είχε απαχθεί την Τετάρτη το βράδυ. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, μετά την καταβολή λύτρων, οι δράστες την άφησαν ελεύθερη. Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν ζητήσει περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ, αλλά συμβιβάστηκαν τελικά με 44.000 που καταβλήθηκαν σήμερα τα ξημερώματα.

Μετά την απελευθέρωση της κοπέλας, ωστόσο, συνελήφθησαν, κατά την διάρκεια έρευνας των αστυνομικών, σε διαφορετικά σημεία της πόλης των Ιωαννίνων οι τρεις (3) απαγωγείς, ενώ στις αστυνομικές έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκε στην κατοχή τους το συνολικό χρηματικό ποσό που είχε καταβληθεί ως λύτρα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες η 22χρονη μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook είχε δώσει τα στοιχεία της σε έναν διαγωνισμό για να κερδίσει ένα κινητό τηλέφωνο iPhone.

Την Τετάρτη άγνωστο άτομο επικοινώνησε μαζί της και της ανακοίνωση πως είχε κερδίσει, δήθεν, το τηλέφωνο. Η 22χρονη πήγε στο σημείο που της είχε υποδείξει ο άγνωστος για να παραλάβει το τηλέφωνο και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της. Οι τρεις απαγωγείς, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους μεταφορικής εταιρείας, την έβαλαν σε αυτοκίνητο και τη μετέφεραν σε ασφαλές κρησφύγετο, το οποίο βρισκόταν σε αγροτική περιοχή πλησίον της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας. Στο κρησφύγετο, είχαν διαμορφώσει από πριν κατάλληλο χώρο, και την κρατούσαν εκεί καθόλη τη διάρκεια της απαγωγής.
Δείτε τις δηλώσεις του Αστυνομικού Διευθυντή Ηπειρου Κωνσταντίνου Τσακνάκη

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, εντοπίστηκε το κρησφύγετο των απαγωγέων, το οποίο και ερευνάται, ενώ – μέχρι στιγμής – βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, που είχαν χρησιμοποιηθεί για την απαγωγή και τη διαδικασία καταβολής των λύτρων, καθώς επίσης μία κουκούλα, ένα ζευγάρι γάντια και δύο πιστόλια –απομίμηση (replica).

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους απαγωγείς, καθώς και τους συμμετόχους τους, είναι κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αντίστοιχα, και αφορούν στην αρπαγή προσώπου, στην παράνομη κατοχή όπλων καθώς και στην αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Συνολικά συνελήφθησαν οι τρεις απαγωγείς της 22χρονης, εκ των οποίων δύο Έλληνες, ηλικίας 43 και 32 ετών αντίστοιχα, και ένας ομογενής, ηλικίας 37 ετών, ενώ επίσης συνελήφθησαν, μία 64χρονη Ελληνίδα και μία 27χρονη υπήκοος Ρωσίας, μητέρα και σύζυγος ενός από τους απαγωγείς, οι οποίες κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.