Συμμετοχή του Κέντρου Περιβάλλοντος στις δράσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MEDIPPCNET που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2011 στις Βρυξέλλες

Το Κέντρο Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στις 13 Σεπτεμβρίου 2011 στις Βρυξέλλες στην 6η προγραμματισμένη συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού προγράμματος MED-IPPC-NET / MED PROGRAMME «Δημιουργία δικτύου για την υλοποίηση και την ενδυνάμωση των οδηγιών 96/61 και 2008/1 της Ε.Ε. σχετικά με την ολοκληρωμένη πρόληψη και τον έλεγχο της ρύπανσης στην περιοχή της  Μεσογείου».

Στην συνάντηση οι εταίροι επικεντρώθηκαν σε τεχνικά και οικονομικά ζητήματα που αφορούσαν την πρόοδο και τις υπολειπόμενες δράσεις έως την ολοκλήρωση του έργου.

Επιπλέον το Κέντρο Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία μου τους υπόλοιπους εταίρους διοργάνωσε διεθνές συνέδριο στις Βρυξέλλες στις 14 Σεπτεμβρίου 2011 όπου και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου MED-IPPC-NET. Στο συνέδριο εκτός από τους φορείς υλοποίησης και εκπροσώπους τους συμμετείχαν εκπρόσωποι περιφερειών καθώς και αξιωματούχοι Ευρωπαϊκών οργανισμών και φορέων που σχετίζονται με την υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, την περιβαλλοντική πολιτική και την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι ο μοναδικός Ελληνικός φορέας που συμμετέχει στο MED-IPPC-NET / MED PROGRAMME. Αναλυτικά οι φορείς που συμμετείχαν στην συνάντηση ήταν:

Andalusian Institute of Technology – Ισπανία (Επί κεφαλής εταίρος)

“ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ” Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Ελλάδα

ARPA Sicily, Environment Protection Regional Agency – Ιταλία

Eurobic Toscana Sud – Ιταλία

Regional Government for Environment, Andalusia – Ισπανία

Scientific Research Centre Bistra Ptuj – Σλοβενία

ENVIRONMENT, WATER, TOWN PLANNING AND HOUSING DEPARTMENT OF VALENCIAN GOVERNMENT – Ισπανία

S.Anna School of Advanced Studies – Ιταλία

ARPA Piemonte, Environment Protection Regional Agency – Ιταλία

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.