Μέχρι 355 ευρώ τον μήνα έχουν χάσει (ως τώρα) οι στρατιωτικοί

Σε οικονομική εξαθλίωση οδηγεί, αν δεν το έχει κάνει ήδη, η κυβέρνηση με την ανοχή και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οπως προκύπτει από τους πίνακες που παρουσίασε χθες η «δημοκρατία», τα στελέχη από τον βαθμό του επαγγελματία οπλίτη μέχρι και τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη έχουν χάσει από τις περικοπές της κυβέρνησης από τις αρχές του χρόνου ποσά που ξεκινάνε από 100 ευρώ και φτάνουν έως και 355 ευρώ τον μήνα!

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και η επιβολή των δύο εφαρμοστικών νόμων, που έχουν οδηγήσει σε απόγνωση συνολικά τον ελληνικό λαό, έχουν συρρικνώσει και τους μισθούς των στελεχών και κυρίως εκείνων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του στρατεύματος. Μια εξέλιξη που αγγίζει πλέον και το ηθικό του προσωπικού, χωρίς οι πολιτικές ηγεσίες των δύο τελευταίων ετών να το έχουν συνειδητοποιήσει και πολύ περισσότερο χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα.

Ειδικότερα, ένας αντισυνταγματάρχης που στις αρχές του 2011 είχε καθαρές αποδοχές 1.631 ευρώ τον μήνα, μετά τη μηνιαία κράτηση του 2% επί του συνόλου των αποδοχών υπέρ των ανέργων (απώλεια 44 ευρώ ανά μήνα), τη μηνιαία κράτηση του 1% επί του συνόλου των αποδοχών υπέρ ΟΑΕΔ (απώλεια 22 ευρώ), τη μείωση 10% του επιδόματος ειδικής απασχόλησης (απώλεια 21 ευρώ) και την αύξηση του παρακρατούμενου φόρου εισοδήματος λόγω μείωσης του αφορολογήτου (απώλεια 13 ευρώ), είδε μέσα σε εννέα μήνες να έχει μείωση των μηνιαίων του αποδοχών κατά 100 ευρώ, λαμβάνοντας πλέον 1.531 ευρώ ανά μήνα.

Ωστόσο, οι απώλειες αυτές θα διευρυνθούν το τελευταίο τρίμηνο του έτους, καθώς θα κληθεί να πληρώσει αναδρομικά τις μηνιαίες κρατήσεις από 1ης Ιανουαρίου 2011 – συνολικά 718 ευρώ, από τα οποία θα κατανεμηθούν τον Οκτώβριο 208 ευρώ, τον Νοέμβριο 255 ευρώ και τον Δεκέμβριο 255 ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο τον προσεχή Δεκέμβριο θα πάρει στο χέρι του 1.276 ευρώ, δηλαδή 355 λιγότερα ευρώ.

Για έναν επαγγελματία οπλίτη οι απώλειες από την αρχή του έτους θα φτάσουν τα 34 ευρώ τον μήνα, ενώ τον Δεκέμβριο, με το σύνολο των κρατήσεων, θα φτάσει να πάρει 100 ευρώ λιγότερα (460 ευρώ από τα 560 ευρώ που έπαιρνε στις αρχές του έτους). Αντίστοιχες μειώσεις έχουν οι ανθυπασπιστές (1.190 ευρώ καθαρά στις αρχές του 2011) – 915 τον προσεχή Δεκέμβριο, δηλαδή 275 ευρώ λιγότερα μέσα σε 12 μήνες!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση, έχουν θέσει το θέμα ιεραρχικά στη στρατιωτική τους ηγεσία, η οποία δεν φαίνεται να μπορεί να κάνει και πολλά, συστήνοντας υπομονή.

Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.