Η Ελλάδα θα παραμείνει στο τούνελ της ύφεσης και το 2012 με το ποσοστό της συρρίκνωσης να αγγίζει το 2,2% ενώ η ανεργία θα ξεπεράσει το 18,5% σύμφωνα με τη φθινοπωρινή έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την παγκόσμια οικονομία

Η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης το 2012

Η ανεργία, σύμφωνα με την έκθεση, αναμένεται να αυξηθεί και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης το 2012. Αναφορικά με την παγκόσμια οικονομία το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι έχει εισέλθει σε μια «επικίνδυνη νέα φάση».

Αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, στο 1,6% το 2011 και στο 1,1% το 2012. (έναντι 2% και 1,7% που προέβλεπε προηγουμένως).

Λαμβάνοντας υπόψη την επιβράδυνση αυτή και τη χαλάρωση των πληθωριστικών πιέσεων, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η ΕΚΤ ενδεχομένως να χρειαστεί να μειώσει το βασικό της επιτόκιο το οποίο είναι σήμερα στο 1,5%.

Το ΔΝΤ προειδοποιεί επίσης ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ και οι χώρες της ευρωζώνης πιθανόν να οδηγήσουν σε ύφεση τις οικον0μίες τους.

Όσον αφορά στην παγκόσμια οικονομία, προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 4% τόσο το 2011 όσο και το 2012, έναντι 4,3% και 4,5% που προέβλεπε προηγουμένως.


Μειωμένη η ανάπτυξη για ΕΕ και ΗΠΑ το 2012

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναθεώρησε σαφώς προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, στο 1,6% το 2011 και στο 1,1% το 2012, έναντι αντιστοίχως 2% και 1,7% που προέβλεπε προηγουμένως.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτήν την επιβράδυνση της ανάπτυξης και την χαλάρωση των πληθωριστικών πιέσεων, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μπορεί να χρειαστεί να μειώσει το βασικό της επιτόκιο το οποίο είναι σήμερα 1,5%, σύμφωνα με το ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε σήμερα ότι αναθεώρησε σημαντικά προς τα κάτω την πρόβλεψή του για την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ στο 1,5% για το 2011 και στο 1,8% για το 2012 και κάλεσε τις αμερικανικές αρχές να λάβουν μέτρα για τη μείωση του δημόσιου χρέους και την υποστήριξη της ανάκαμψης.

Για την Ουάσινγκτον, «απόλυτη προτεραιότητα» είναι να εγκαθιδρύσει «ένα αξιόπιστο πρόγραμμα δημοσιονομικής πολιτικής που θα επιτρέψει να ξαναμπεί το δημόσιο χρέος σε μια βιώσιμη τροχιά μεσοπρόθεσμα, υποστηρίζοντας ταυτοχρόνως την ανάκαμψη βραχυπρόθεσμα», αναφέρει το ΔΝΤ στις νέες του «Παγκόσμιες Οικονομικές Προβλέψεις».

Το 2010 το αμερικανικό ΑΕΠ ήταν 3,0%, όμως «η οικονομική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε» και η επιβράδυνση αυτή «ήταν πιο ισχυρή απ’ό,τι προβλεπόταν», αναφέρει το ΔΝΤ, το οποίο προέβλεπε προηγουμένως ανάπτυξη 2,5% για τις ΗΠΑ το 2011 και 2,7% για το 2012.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.