Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας και το άνοιγμα των διοδίων

Συνέχισαν και χτες οι εργαζόμενοι της ΑΕΓΕΚ στο τμήμα Κλειδί – Παναγιά της Εγνατίας οδού, τις τετράωρες στάσεις εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων.

Οι εργαζόμενοι στη συντήρηση και λειτουργία της Εγνατίας οδού, άνοιξαν τα διόδια του Πολυμύλου στις 12-4 το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της 4ωρης στάσης εργασίας και οι οδηγοί περνούσαν ελεύθερα. Να σημειωθεί ότι οι περίπου εκατό εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για πέντε ολόκληρους μήνες και δεν έχουν πάρει ούτε το επίδομα αδείας. Οι κινητοποιήσεις που γίνονται με απόφαση του δ.σ. του εργατικού κέντρου Κοζάνης, είχαν καθολική συμμετοχή, τόσο χτες, όσο και την προηγούμενη Παρασκευή. Τετράωρη στάση εργασίας και παράλληλο άνοιγμα των διοδίων στις 12-4 θα πραγματοποιηθεί και σήμερα.

Οι υποσχέσεις των υπευθύνων της εταιρίας για καταβολή δύο μηνιάτικων, δεν είχε υλοποιηθεί τουλάχιστον μέχρι χτες. Το εργατικό κέντρο ζήτησε από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.», την παρακράτηση του αντίστοιχου ποσού των οφειλομένων από την εταιρία που εισπράττει τα διόδια και την καταβολή στους εργαζόμενους για τα οφειλόμενα δεδουλευμένα.

Στο μεταξύ, το εργατικό κέντρο Κοζάνης με χτεσινή του ανακοίνωση καταγγέλλει την υπεύθυνη της εταιρίας «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ότι κλείδωσε τους συνδικαλιστές και δεν τους επέτρεψε την είσοδο στο γραφείο της για να την ενημερώσουν για τη στάση εργασίας. Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το εργατικό κέντρο Κοζάνης, υπογραμμίζει:

«Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης, καταγγέλλει την εταιρία “ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.”, γιατί την ώρα που το Προεδρείο επισκέφτηκε τα γραφεία της εταιρίας να τους ενημερώσει για την 4ωρη στάση εργασίας που συνεχίζεται και σήμερα, η υπεύθυνη της εταιρίας κλειδώθηκε στα γραφεία. Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς ήταν να μη μπορεί το προεδρείο να εισέλθει σε έναν δημόσιο χώρο. Ο λόγος της επίσκεψής μας, ήταν να ενημερώσουμε για την 4ωρη στάση εργασίας, η οποία φυσικά είχε γνωστοποιηθεί με έγγραφό μας στις 15/09/2011 και να συζητήσουμε τα διαδικαστικά της κινητοποίησης. Τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες, μας γυρίζουν πίσω σε άλλες εποχές και αύριο με τη συνέχιση της 4ωρης στάσης, εμείς δε θα έχουμε καμία ευθύνη για οτιδήποτε προκύψει. Εμείς άλλωστε ασκούμε το νόμιμο δικαίωμα μας της 4ωρης στάσης εργασίας, διεκδικώντας να πληρωθούν οι μισθοί που παρανόμως η εταιρεία παρακρατεί από τους εργαζόμενους εδώ και έξι μήνες. Οι εργαζόμενοι με νόμιμο τρόπο, συμμετέχουν στην κινητοποίηση και δε θέλουν τίποτα άλλο παρά αυτά που τους ανήκουν, τα δεδουλευμένα τους. Μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι έχουν δείξει ιδιαίτερη ανοχή και αντοχή».

ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.