Στο έγγραφο αναφέρεται ξεκάθαρα το ΦΕΚ της 25ης Αυγούστου 2011 που δημοσιεύσαμε και που αναφέρεται στις 100 κλίνες του Νοσοκομείου Γρεβενών και 120 της Καστοριάς…

Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε με ημερομηνία 14 Σεπτεμβρίου 2011, η 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Γρεβενών με θέμα: “Τροποποίηση Οργανισμών Νοσοκομείου”,  αναφέρει ότι ο αριθμός των κλινών του είναι 100.

Με την συγκεκριμένη επιστολή, παραμένει ο ίδιος αριθμός των Ιατρών που εργάζεται σ αυτό, ενώ δεν φαίνεται πουθενά να υπάρχει τμήμα εξωτερικών Ιατρείων και τμήμα ΤΕΠ (επειγόντων).
Η 3η Υγειονομική προτείνει συγχωνεύσεις τμημάτων τα οποία θα είναι συνολικά πέντε. Πιο αναλυτικά:

1ο τμήμα Παθολογικό
Περιλαμβάνει: Παθολογικό, Καρδιολογικό- στεφανιαία μονάδα, Παιδιατρικό, Δερματολογικό, Πνευμονογικό, Νευρολογικό, Νεφρολογικό- Μονάδα Τεχνικού Νεφρού με συνολικό αριθμό κλινών 50 και 19 Ιατρών.

2ο τμήμα Χειρουργικό
Περιλαμβάνει: Χειρουργικό, Ορθοπεδικό, Ουρολογικό, Οφθαλμολογικό, ΩΡΛ-ικό, Μαυευτικό- Γυναικολογικό, Αναισθησθισιολογικό και Οδοντιατρικό, με συνολικό αριθμό κλινών 42 και 23 Ιατρών.

3ο τμήμα Ψυχιατρικής (Η δημιουργία αυτού του τμήματος είναι μία απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υπάρχει πάντα τέτοιο τμήμα σε όλα τα Νοσοκομεία)
Περιλαμβάνει: Ψυχιατρικό με 8 κλίνες και 4 Ιατρούς

4ο τμήμα Εργαστηριακό
Περιλαμβάνει: Βιοπαθολογικό εργαστήριο με Βιοχημικό, Μικροβιολογικό, Αιματολογικό και Αιμοδοσία με 5 Ιατρούς και

5ο τμήμα Ακτινολογικό εργαστήριο
Περιλαμβάνει: Ακτινοδιαγνωστικό και Αξονικό τομογράφο με 3 Ιατρούς.

Σύνολο 100 κλίνες

ΥΓ: Άρα ξεκαθαρίζετε ο τελικός αριθμός των κλινών που είναι 100 για το Νοσοκομείο των Γρεβενών και 120 για το Νοσοκομείο της Καστοριάς;

Με τον συγκεκριμένο αυτό σχεδιασμό και την μη αναφορά της ύπαρξης τμήματος εξωτερικών Ιατρείων και τμήματος ΤΕΠ (επειγόντων), μήπως οδηγούμαστε σε ένα 13.500 τετραγωνικών μέτρων.. Κέντρο Υγείας;

Περιμένουμε ακόμη την αύξηση των κλινών…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.