Αφού πέτυχε το περσινό «πείραμα» με το γκέι ζευγάρι στην «Πολυκατοικία», το Mega και ο διευθύνων σύμβουλός του Ηλίας Τσίγκας πήραν την απόφαση να συμπεριλάβουν στη νέα οικογενειακή σειρά που ετοιμάζουν και μία τρανσέξουαλ!

Στο καθημερινό σίριαλ «Βασιλιάδες», που θα ξεκινήσει να προβάλλεται τον Ιανουάριο, η Μίνα Ορφανού (που είναι τρανσέξουαλ και στην πραγματικότητα) θα δώσει σάρκα και οστά στη «Λίζα», αδελφή του κεντρικού ήρωα της ιστορίας Μάρκου Βασιλιά (Κώστας Κόκλας). Λεπτομέρεια; Η Λίζα γεννήθηκε αγόρι.

Το στόρι θέλει μάλιστα να την ερωτεύεται ο Αιμίλιος Κανελλόπουλος (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης), που κρατάει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο χαρακτήρας αποτελεί κόπια του αντίστοιχου της αργεντίνικης σειράς «Los Roldans», στην οποία βασίζονται οι «Βασιλιάδες». Κάν’ το όπως η Αργεντινή, με λίγα λόγια. Και στο… ΔΝΤ και στις τρανσέξουαλ στα σίριαλ της prime time ζώνης, που βλέπουν και παιδιά!

Διότι κάπου εκεί σκέφτονται να το προγραμματίσουν οι ιθύνοντες του Mega – με τις ευλογίες και του προέδρου του, Ηλία Τσίγκα. Λίγο πριν ή αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Τις ώρες, δηλαδή, που τα περισσότερα παιδιά βρίσκονται «καρφωμένα» μπροστά στο… μαγικό κουτί, με τα -ασχημάτιστα ακόμη- μυαλουδάκιά τους έτοιμα να ρουφήξουν κάθε πληροφορία που θα τους προσφέρουν τα νοερά ταξίδια τους στον θαυμαστό κόσμο των τηλεοπτικών ιστοριών. Και δη των κωμικών. Διότι ως τέτοια έχουν καταχωριστεί οι «Βασιλιάδες», μια κωμική σειρά που κάνει παρ’ όλα αυτά ένα δραματικό λάθος:

Παρουσιάζει την ύπαρξη μιας τρανσέξουαλ στους κόλπους της ελληνικής οικογένειας λες και είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο!

Η Μίνα Ορφανού γεννήθηκε αγόρι και πήγε κόντρα στη φύση της κάνοντας εγχείρηση αλλαγής φύλου. Δικαίωμά της! Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την τέχνη της υποκριτικής, παίζοντας τον ρόλο μιας τρανσέξουαλ στην -πολύ προκλητική- ταινία «Στρέλλα». Την επέλεξε ο Πάνος Κούτρας που έκανε και τη σκηνοθεσία. Δικαίωμά του. Σε ελεύθερη χώρα ζούμε και καθένας πράττει αυτό που θεωρεί σωστό. Η ταινία «Στρέλλα» είχε προκλητικές σκηνές που σόκαραν μια μερίδα κοινού που την παρακολούθησε. Σε κάποιους άρεσε. Τη θεώρησαν δείγμα υψηλής τέχνης. Δικαίωμά τους. Ο καθένας επιλέγει με προσωπικά κριτήρια το φιλμ που θα παρακολουθήσει στο σινεμά. Το σίγουρο είναι ότι κανένας γονέας δεν θα επέτρεπε στα ανήλικα παιδιά του να παρακολουθήσουν μια ακατάλληλη ταινία ή μια σειρά που προβάλλει πρότυπα που ενδεχομένως να τους προκαλέσουν σύγχυση. Στην τηλεόραση όμως, και δη σε ζώνη που τα παιδιά μπορούν ελεύθερα να παρακολουθήσουν ό,τι θέλουν, τα χέρια των γονιών είναι δεμένα. Το… κακό δεν μπορεί να ελεγχθεί και σε καμία περίπτωση δεν είναι δικαίωμα του Mega να προβάλλει ελαφρά τη καρδία τα εισαγόμενα σκουπίδια. Το φάουλ που διέπραξε το κανάλι της Μεσογείων είναι σκληρό και ίσως γι’ αυτό οι τηλεθεατές τού δείξουν τελικά την… κόκκινη κάρτα.

 

dimokratianews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.