Με διαδοχικές στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις και άνοιγμα των διοδίων, αντιδρούν οι εργαζόμενοι στη συντήρηση και λειτουργία της Εγνατίας οδού, στο τμήμα Κλειδί – Παναγιά στην άρνηση της εταιρίας ΑΕΓΕΚ να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές ενός πενταμήνου

Ο χορός των κινητοποιήσεων που αποφάσισε το εργατικό κέντρο Κοζάνης άρχισε από την Πέμπτη, με τετράωρη στάση εργασίας 12-4 το μεσημέρι, στην οποία συμμετείχε το 100% των εργαζομένων. Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί στάσεις εργασίας την ίδια ώρα, την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη.

Την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι οι περίπου 100 εργαζόμενοι που έχουν επιφορτιστεί με το καθήκον της εύρυθμης λειτουργίας και της διασφάλισης της άρτιας συντήρησης του διευρωπαϊκού αυτοκινητόδρομου κατά μήκος του τμήματος Κλειδί – Παναγιά, συγκεντρώθηκαν στα διόδια του Πολυμύλου. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στο σταθμό διοδίων, οι οποίοι άνοιξαν τα διόδια και οι ταξιδιώτες περνούσαν ελεύθερα επί τέσσερις ώρες χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Κοζάνης Αθανάσιος Τολιόπουλος, κάλεσε την διεύθυνση της κατασκευαστικής εταιρίας ΑΕΓΕΚ, «να καταβάλει επιτέλους τα δεδουλευμένα που παράνομα παρακρατούν επί πέντε μήνες», καθώς, όπως είπε, «οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και αντιμετωπίζουν στην κυριολεξία πρόβλημα επιβίωσης». Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τη 1 Απριλίου τρέχοντος έτους έως και σήμερα. Τελευταία φορά που πήραν κάποια χρήματα, ήταν τον περασμένο Ιούλιο, όταν είχαν προβεί και πάλι σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Τώρα η εταιρία τους οφείλει ξανά πέντε μηνιάτικα συν το επίδομα αδείας.

Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «οι εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να κρατούν στην κυκλοφορία έναν ασφαλή διευρωπαϊκό οδικό δίκτυο για όλους τους ταξιδιώτες. Δεν μπορεί αυτοί οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι για πέντε ολόκληρους μήνες, δηλαδή στην ουσία να πληρώνουν από τη τσέπη τους το κόστος λειτουργίας και ασφάλειας της Εγνατίας οδού». Εκτιμάται ότι το συνολικό ποσό που οφείλει η εταιρία στους περίπου 100 εργαζόμενους του τμήματος Κλειδί – Παναγιά, ξεπερνά τα 600.000 ευρώ.

Εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής των εργαζομένων, διαβεβαίωσαν ότι «υπάρχει εξαιρούμενο προσωπικό στις κάμερες ασφαλείας, καθώς και ένα αυτοκίνητο με το πλήρωμά του, το οποίο επεμβαίνει σε θέματα ασφάλειας της Εγνατίας οδού».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.