Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «πρόωρη» κάθε συζήτηση, αλλά άφησε το ενδεχόμενο ανοιχτό

Φ. Σαχινίδης: Δεν αποκλείεται να μειωθούν οι συντάξεις στο δημόσιο

«Πρόωρη» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης κάθε συζήτηση περί τυχόν μείωσης των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο 60% των τακτικών αποδοχών τους, δίχως ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο αυτό. Το θέμα έθεσε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Αν. Μακρυπίδης και το επανέφερε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών κ. Δ. Κουσελάς, επισημαίνοντας ότι «είναι διάχυτη μια περιρρέουσα φημολογία ότι θα μειωθεί το ποσοστό σύνταξης στο 60% των τακτικών αποδοχών, κάτι που έχει οδηγήσει ένα μεγάλο αριθμό, χιλιάδες εργαζόμενους, να υποβάλουν αιτήσεις συνταξιοδότησης». Και κάλεσαν τον κ. Σαχινίδη να δώσει μια απάντηση στο ερώτημα «αν και κατά πόσο είσαστε διατεθειμένοι να μειώσετε τη σύνταξη ή όχι».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι είναι «πρόωρη η ανακίνηση οποιασδήποτε συζήτησης γύρω από αυτό το ζήτημα», καθώς δεν έχουμε ακόμα την οριστική εικόνα για το ποια θα είναι η μεθοδολογία που θα ακολουθήσουμε για να εισάγουμε το ενιαίο μισθολόγιο». «Θεωρώ πρόωρη οποιαδήποτε εκτίμηση έχει γίνει, ότι δηλαδή το νέο μισθολόγιο μπορεί να οδηγήσει σε περικοπή συντάξεων. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει σχετική προεργασία έτσι ώστε να υπάρχει μια απάντηση, γι’ αυτό και θεωρώ ότι όλοι αυτοί οι οποίοι διακινούν αυτές τις φήμες κάνουν περισσότερη ζημιά στους εργαζόμενους, παρά τους βοηθούν να πάρουν τη σωστή απόφαση», ανέφερε ο κ. Σαχινίδης δίχως ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων αφού όπως επισήμανε «όταν θα έρθει η ώρα και θα ανακοινωθεί το μισθολόγιο, όταν δηλαδή θα προσδιορισθούν όλα τα χαρακτηριστικά του νέου μισθολογίου, τότε θα υπάρχει μια ξεκάθαρη απάντηση ως προς το ζήτημα αυτό».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.