Ο Νίκος Αγγελάρας υπεραμύνθηκε των πεπραγμένων τουΣτον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένο διαβιβάστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου η πειθαρχική δίωξη σε βάρος του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκου Αγγελάρα για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων του και απρεπή συμπεριφορά εντός της υπηρεσίας.

«Προέβην στην ενέργεια αυτή διότι τα στοιχεία που μου έχουν τεθεί υπόψη αρμοδίως μου επιβάλλουν να ζητήσω τον πειθαρχικό του έλεγχο», ανέφερε μετά την άσκηση της πειθαρχικής δίωξης ο υπουργός Δικαιοσύνης, προσθέτοντας ότι η τελική κρίση ανήκει στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Μετά τη γνωστοποίηση της σε βάρος του πειθαρχικής δίωξης, ο κ. Αγγελάρας υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά, αντίθετα, η καθυστέρηση στη χορήγηση των βιβλίων οφείλεται στον παράνομο διαγωνισμό και στην ολιγωρία, όπως είπε, του υπουργείου Παιδείας.

«Θεωρώ καθήκον μου να υπερασπισθώ το ήθος, την ακεραιότητα και την επιστημονική κατάρτιση οκτώ ανώτατων και ανώτερων δικαστικών λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ομόφωνα αποφασίσαμε δύο φορές μάλιστα ότι κωλύεται η υπογραφή των σχεδίων συμβάσεων για τα σχολικά βιβλία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ακόμη ότι επιρρίπτονται «ανύπαρκτες ευθύνες σε υπηρέτες θεσμών που προασπίζονται τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και που αποτρέπουν την παράνομη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.