Κύμα παραιτήσεων καταγράφεται στον δημόσιο τομέα το τελευταίο διήμερο, με χιλιάδες υπάλληλους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις στους προϊσταμένους των υπηρεσιών τους, γραπτώς ή και τηλεφωνικώς, ώστε να αποφύγουν τις μειώσεις από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου.

Ενδεικτικά, χθες Τετάρτη στα υπουργεία Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης κατατέθηκε τριπλάσιος αριθμός αιτήσεων απ’ ότι συνήθως. Αιτήσεις υπέβαλαν επίσης 1.500 εφοριακοί,150 – 200 υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και 200 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Αίτηση παραίτησης από το υπουργείο Εργασίας υπέβαλαν και 4 γενικοί διευθυντές.

Οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους που υπέβαλαν παραιτήσεις ανήκουν σε κατηγορίες που θα πληγούν περισσότερο από το νέο μισθολόγιο και φαίνεται πως σπεύδουν προκειμένου να προλάβουν να “διασώσουν” το ποσό της σύνταξής τους, αφού με βάση τις εξαγγελίες το νέο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί αναδρομικά από την 1η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα σενάρια που επεξεργάζονται, ενδέχεται να αλλάξει η βάση υπολογισμού των συντάξεων και να ψαλιδιστεί το ποσοστό αναπλήρωσης έως και 16%

Ο… συνωστισμός στις παραιτήσεις ερμηνεύεται αν γνωρίζει κανείς τους κανονισμούς του Δημοσίου, που προβλέπουν ότι ο υπάλληλος πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του δύο φορές σε απόσταση 15 ημερών, ώστε να έχει το χρόνο να το σκεφθεί πιο ώριμα. Άρα, για να προλάβει κανείς την προθεσμία της 1ης Οκτωβρίου πρέπει να υποβάλει την αίτηση έως σήμερα Πέμπτη, ώστε να επαναλάβει τη διαδικασία στις 30 Σεπτεμβρίου.

MEGATV

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.