Σε 48ωρη απεργία προσανατολίζονται οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, ενώ οι μαθητές στο δήμο της Αθήνας προγραμματίζουν συλλαλητήρια και αποχές. Συνεχίζονται και οι καταλήψεις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και στο Πάντειο…

Φωτογραφία αρχείου

Σε 48ωρη απεργία προσανατολίζονται να προχωρήσουν οι εκπαιδευτικοί στις 3 και 4 Οκτωβρίου. Η πρόταση αυτή, που κυριάρχησε – σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους – στη χθεσινή κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ για τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα κατατεθεί στον κλάδο για να αποφασίσει, τελικά, μέσα από γενικές συνελεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης έχουν προγραμματίσει τρίωρη στάση εργασίας και στις 22 Σεπτεμβρίου, όποτε οι δάσκαλοι (ΔΟΕ) έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Συνεχίζονται οι καταλήψεις
Την ίδια ώρα οι φοιτητές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και στο Πάντειο αποφάσισαν τη συνέχιση των καταλήψεων. Ο κίνδυνος απώλειας του εξαμήνου είναι ορατός αν συνεχιστούν οι καταλήψεις, καθώς σε λίγες εβδομάδες (αρχές Οκτωβρίου) αρχίζει το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Σε κινητοποιήσεις, αποχές, κλεισίματα δρόμων και συλλαλητήρια ανά γειτονιά και δήμο της Αθήνας την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν να προχωρήσουν και οι μαθητές, όπως γνωστοποιούν με αποψινή τους ανακοίνωση.

Επίσης την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο στην Ομόνοια.

Τις αποφάσεις αυτές πήρε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων της Αθήνας, θέλοντας έτσι να στείλουν οι μαθητές-όπως λένε- το δικό τους μήνυμα στο υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας βιβλία, καθηγητές, σχολεία.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, απαριθμούν τα εξής αιτήματά:

  • Χρηματοδότηση τώρα των σχολείων για την κάλυψη όλων των αναγκών τους. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των οικογενειών μας για τη λειτουργία των σχολείων, για τη μόρφωσή μας.
  • Να δοθούν τώρα όλα τα βιβλία.
  • Κανένα κενό σε καθηγητές. Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.
  • Καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολείων.
  • Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους.
  • Να μην εφαρμοστεί ο Νόμος – Πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.
  • Δωρεάν μετακινήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.