Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το τεράστιο χρέος μας που δεν ξεχρεώνεται με τίποτα

Η αντιπολίτευση λέει ότι θα λοιμοκτονίσουμε όλοι και η κυβέρνηση λέει , δεν έχουμε να φοβηθούμε απολύτως τίποτα. Μη ξεχνάτε ότι το Αγγλικό χρέος του 1821 ξεχρεώθηκε προχθές , αλλά οι φρικτοί δανειστές μας απαιτούν σύντομα εξόφληση για το νέο χρέος!

Υπάρχουν προτάσεις για πώληση νησιών για πώληση περιοχών και οι Τούρκοι προτείνουν αγορές στα σύνορα της Θράκης , στα νησιά του Αιγαίου και στα σύνορα του Έβρου.

Η Ε.Ε έχει προτάσεις για την αγορά της Κέρκυρας , της Σαντορίνης και της Μυκόνου η ανιδιοτέλεια τους είναι συγκινητική , αλλά εμείς οι ίδιοι έχουμε να προτείνουμε και άλλα. Μπορούμε να πουλήσουμε τον ήλιο και μάλιστα ακριβά , αν πάτε στη Σουηδία θα καταλάβετε τι εννοώ! Και πως θα πουληθεί ο ήλιος; Mε δύο τρόπους :

α) σαν τουρισμός β) σαν ενέργεια , μη ξεχνάτε ότι η ενέργεια που θα αντικαταστήσει το πετρέλαιο είναι ο ήλιος.

Άλλο προϊόν φοβερό είναι ο αέρας, σχετικά καθαρότερος εδώ , αλλά αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα πριν φορολογηθεί απ’ την ελληνική κυβέρνηση. Οι αρχαιότητες είναι κάτι που ενδιαφέρει τους ξένους . Αυτό αποδεικνύεται εύκολα από τη λεηλασία που έχει προηγηθεί τους ποηγούμενους αιώνες! Στη Σουηδία όταν έκανα μια έκθεση στο Μιλεν γκόρτεν κοντά στη Στοκχόλμη , διαπίστωσα ότι υπήρχε ένα μουσείο αρχαίας ελληνικής τέχνης , γεμάτο με ευρήματα αρχαία ελλην ικά! Στο Παρίσι κάποτε μας φιλοξένησε ο αγαπητός Μενιέ , ιδιοκτήτης ενός Πύργου στους Πύργους του Λουάρ. Βλέπω ένα ωραιότατο αρχαίο άγαλμα σε μια βάση δίπλα στο αγαπημένο του σκυλάκι , που το ονόμαζε ‘’παπαγκένο’’

Του λέω :- πολύ ωραίο αντίγραφο αυτό το άγαλμα και μου απαντά
– ‘’δεν είναι αντίγραφο’’,είναι γνήσιο .
– που το βρήκατε;
– εδώ , απέναντι στο μαγαζί , μου λέει.
-συγνώμη μπορώ να αγοράσω και εγώ ένα ;
-Bεβαίως έχει 19.000 φράγκα !
-Δυστυχώς δεν έχω τόσο συνάλλαγμα !

Ο αγαπητός μου δάσκαλος Γίαννης Παππάς κάποτε είπε :
‘’H Eλλάδα μέσα σε 3 αιώνες γέννησε τα μουσεία όλου του κόσμου’’.
Νομίζω ότι δεν είναι μεγάλη θυσία να δώσουμε και τα υπόλοιπα , η Ελλάδα δεν τρώει μόνο τα παιδιά της , τρώει και τον πολιτισμό της! Μια καλή επίσης ιδέα: να φτίαξουμε αντίγραφα από κούρους κόρες και του Ερμή του Πραξιτέλη, τον Ηνίοχο των Δελφών να κρατήσουμε εμείς τα αντίγραφα και να πουλήσουμε τα πρωτότυπα, δηλαδή θα κάνουμε αυτό που κάνανε οι Άγγλοι με τα γλυπτά του Παρθενώνα εντελώς δωρεάν και όχι με Τουρκικά φιρμάνια!

 

Μυταράς, Δημήτρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.